Un cunoscut medic dă cea mai proastă veste în plină pandemie de coronavirus. Acesta este pesimist cu privire la evoluția cazurilor din țară. Potrivit medicului, numărul îmbolnăvirilor este într-o continuă ascensiune.
Medicul Radu Țincu a vorbit despre noul bilanț al cazurilor de COVID-19 în România, în urma ultimelor date publicate. Potrivit medicului, numărul îmbolnăvirilor s-a stabilizat, însă situația nu este una pozitivă.
„Cel mai importat lucru este că s-a stabilizat oarecum rata de îmbolnăvire, față de săptămânile trecute când asistam la o creștere și aveam recorduri după recorduri. Cel puțin numărul de cazuri noi de îmbolnăvire s-a stabilizat, însă această stabilizare are doar un aspect pozitiv și unul negativ.
Dacă vom continua să menținem acest ritm de peste 1.000 – 1.400 de noi diagnosticați în fiecare zi, acest lucru va genera undeva la 60 – 70 – 80 de pacienți care vor necesita Terapie Intensivă.
Acești pacienți se vor aduna cu timpul, în câteva săptămâni, în secțiile ATI, pentru că vedem că există o disproporție între cei care-și pierd viața și cei care se vindecă și ies din Terapie Intensivă, astfel încât, există o presiune din ce în ce mai mare pe secții” a spus medicul la B1 Tv.
Este singura metodă
Totodată, acesta este de părere că trendul ascendent al pacientilor de la ATI va rămâne așa, iar situația s-ar putea îmbunătăți doar dacă persoanele ar respecta regulile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului.
Potrivit acestuia, în prezent, purtarea măștii este singura soluție pentru a încerca să menținem situația sub control.
În opinia mea, cred că va continua trendul ascendent al pacienților care ajung în secțiile de Reanimare. Din păcate, un platou, în momentul de față, nu se poate obține decât dacă oamenii vor respecta măsurile impuse și vor înțelege că distanțarea fizică și purtarea măștii reprezintă în acest moment, din păcate, singura metodă pentru stăpânirea aceste pandemii.
Altfel, nu există nicio altă metodă prin care pandemia poate fi stăpânită, nu avem vaccin, nu putem discuta de imunizarea de turmă pentru că nu avem o îmbolnăvire atât de importantă a populației care să întrerupă lanțul de transmitere al virusului în comunitate”, a mai spus medicul.
Sursa: Capital.ro