Andrei Iulian Drancă, candidatul Alianței USR PLUS la președinția Consiliului Județean Botoșani: Vreau să schimbăm multe, să aducem orașele și satele la nivel de secol 21

Andrei Iulian Drancă a fost validat candidatul Alianței USR PLUS la președinția Consiliului Județean Botoșani. Alături de colegii mei candidați, suntem toți Oameni NOI în politică care dorim întra-devăr o schimbare, susține Drancă printr-un comunicat.

Iată comunicatul!

Sunt absolvent al Facultății de Hidrotehnică din cadrul Universității “Gh. Asachi” Iași, specializarea Cadastru. În 2011 mi-am deschis propria firmă de cadastru si topografie pe care o administrez și în prezent. Datorită meseriei mele, în ultimii 10 ani am ajuns în mai toate localitățile județului. Am stat de vorbă cu oamenii, le-am aflat problemele, am simțit pe pielea și buzunarele mele starea drumurilor din județ, m-am lovit de haosul din administrațiile locale ale comunelor, am vazut starea deplorabilă a unităților de învățământ, uneori m-a speriat depopularea unor localitați, am rămas impresionat de sărăcia, lipsa speranței de mai bine, de o desensibilizare și o resemnare maladivă a majorității oamenilor din  rural în fața actualei realități. Vreau să schimbăm multe, să aducem orașele și satele la nivel de secol 21, să redăm speranță botoșănenilor, să arătăm că se poate.

Pe scurt prioritățile mele pentru județul Botoșani:

Prioritatea nr.1 – Învățământ de secol 21 în tot județul, fără şcoli cu WC în curte, fără lipsă apă curentă şi canalizare!

În anul 2020 în Botoşani exista peste 100 unităţi de învăţământ cu WC în curte (25%). Vrem un învățământ modern și performant, adaptat actualelor nevoi ale județului. În 4 ani ne propunem ca toate unitățile de învățământ să devină locuri în care elevii să vină cu drag.

Prioritatea nr.2 – Dezvoltare și modernizare infrastructură rutieră (Infrastructură = dezvoltare economică)!

Dezvoltarea PLANIFICATĂ a infrastructurii rutiere prioritar dupa interesele judetului (economice, sociale, turistice, culturale).  În 30 de ani infrastructura rutieră a fost dezvoltată doar în funcţie de interesele primarilor PSD. Nu trebuie să existe localităţi la care să nu se poată ajunge pe un drum bun, asfaltat.

Prioritatea nr.3 – Fonduri Europene, fonduri europene, fonduri europene!

Înființare ”Caravana pentru fonduri europene”. Foarte multe primării din județ nu știu să acceseze fonduri europene nerambursabile, pentru a face ceva în comuna/orașul lor apeleaza la PNDL sau umblă cu miloaga pe la Guvern. Avem o echipă de specialiști care va colinda județul pentru a acorda sprijin și consultanță primăriilor dar și tinerilor cu idei de afaceri.

Prioritatea nr.4 – Canalizare, rețele de apă și rețele de gaz în orașele și comunele botoşănene!

Orașele și comunele botoșănene trebuie aduse la nivel de secol 21. Din 71 de comune în judeţul Botoşani, doar 7 au canalizare (unele parţial). Gazul este încă ceva de vis pentru majoritatea locuitorilor județului.

Toate aceste priorități sunt cuprinse în cele 10 PROIECTE ale noastre care reprezintă VIZIUNEA NOASTRĂ pe termen lung pentru dezvoltare a județului Botoșani. Proiectele au fost lucrate luni întregi în detaliu de toți specialiștii din comisiile noastre de specialitate. Vi le prezint pe scurt, urmând ca fiecare dintre colegii mei care candidează pentru Consiliul Județean Botoșani să vă prezinte fiecare punct în detaliu.

10 proiecte pe termen lung pentru Botoșani:

  1. Botoșaniul întreprinzătorilor locali și al mediului de afaceri – Avem nevoie de oameni întreprinzători și cât mai multe afaceri care să ajute la dezvoltarea județului Botoșani. O societate solidă și echilibrată este una cu o clasă de mijloc puternică, cu o pondere mare a întreprinderilor mici și mijlocii în mediul de afaceri.
  2. Botoșaniul se dezvoltă cu fonduri europene – Din 2021 începe un nou exercițiu financiar pentru fondurile europene. Uniunea Europeană a alocat 80 de miliarde României. Mai sunt la nivel european 100 miliarde de euro care pot fi accesate DIRECT de către municipalitățile europene.
  3. Botoșaniul educat – Depolitizarea învățământului. Stabilitatea managerială, neimplicarea politicului în decizii la nivel județean. Apă curentă și băi moderne integrate în clădirea de bază în toate unitățile de învățământ. Analize periodice a școlilor cu cel mai ridicat grad de risc educațional și de abandon școlar. Responsabilizarea acţiunilor personalului didactic. Învățământ dual și scoli de meserii.
  4. Botoșaniul sănătos – Reabilitarea spitalelor. Facilități de cazare și transport pentru medicii rezidenți. Unități medicale comunale ce includ cabinete pentru medicii de familie. Campanii pentru consultarea copiilor în școli. Facilități de finanțare fără dobândă pentru medicii de familie precum și pentru medicii specialiști care oferă consultații gratuite.
  5. Botoșaniul digital și fără birocrație – Fără hârtii inutile. Documentele interne digitale și semnate electronic. Bază de date unică pentru toate instituțiile publice. Taxe locale plătite și online. Zero taxe pentru eliberarea autorizațiilor în format digital. Înscrieri online pentru creșe, gradinite, căsătorie, schimbare carte identitate, etc. Evaluarea funcționarilor și a serviciilor publice locale direct de către cetățeni.
  6. Botoșaniul în mișcare – Inventarierea periodică a stării tuturor drumurilor județene și derularea unui program multianual de intervenție. Impunerea de condiții stricte drumarilor care derulează asfaltări în județ. Sprijin necondiționat pentru modernizarea drumului Botoșani – Târgu Frumos. Sprijin pentru Autostrada Moldovei. Construirea centurii municipiu Botoșani
  7. Botoșaniul rural – În toate orașele și comunele botoșănene, străzi asfaltate, apă curentă, canalizare, gaze. Pentru micii și marii agricultori asigurarea de piețe de desfacere en-gros pentru fructe și legume cu facilități de stocare a acestora.
  8. Botoșaniul eco – Zero taxe pentru deșeurile reciclate și suprataxarea celor care nu reciclează. Serviciu de ridicare de la domiciliu a deșeurilor voluminoase reciclabile. Energie verde în instituțiile publice și pentru iluminatul stradal.
  9. Botoșaniul turistic – Investiții în infrastructura rutieră și de cazare. Redescoperirea Botoșaniului cultural, istoric, ecumenic și rural. Organizarea de festivaluri cu specific traditional. Parteneriate cu investitorii din turismul botoșănean. Promovare internă și internațională a obiectivelor turistice din Botoșani.
  10. Botoșaniul transparent – Facturile și contractele publicate pe paginile primăriilor sau a Consiliului Județean. Toate anunțurile de achiziții publicate pe pagina de internet a primăriilor sau a Consiliului Județean. Bugetul și lista de investiții vor fi afișate într-un format ușor accesibil tuturor.

Cu toții am simțit că lucrurile nu merg bine, că actualii politicieni nu ne reprezintă, că România are potențial și merită mai mult. E datoria fiecăruia dintre noi să dăm ceva înapoi societății care ne-a crescut și care ne-a format. Județele cele mai sărace din țară sunt conduse de 30 de ani de PSD, Botoşani e unul dintre ele. Noi credem în schimbare, împreună o putem face.  Este greu, dar nu ne vom opri până când judeţul Botoşani va fi administrat de Oameni NOI, competenți și onești.

Andrei Iulian Drancă

Președinte Filiala Județeană USR Botoșani

 

2 thoughts on “Andrei Iulian Drancă, candidatul Alianței USR PLUS la președinția Consiliului Județean Botoșani: Vreau să schimbăm multe, să aducem orașele și satele la nivel de secol 21

  1. Extraordinar !!! 10 puncte care aproape în totalitate nu intră în sfera de competență a consiliului județean.Iată un exemplu: școli fără WC în curte. Păi, măi vericule, de peste 2 ani toate școlile nu mai sunt bugetate de către primării( de CJ să nu mai vorbim); sigur, există obligativitatea întreținerii și reparației clădirilor școlare, dar peste 80% dintre consiliile locale au bani la bugetele lor doar pentru ,,sare la scrumbie”, iar proiectele cu finanțare europeană, după cum habar n-are acest candidat, nu vin pe bandă rulantă doar la Botoșani. Mă faci să râd, candindatule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *