Echipele Pro Volei şi FC Botoşani primesc mai puţini bani de la municipalitate faţă de anul trecut

Echipa Pro Volei
Echipa Pro Volei

FC Botoşani şi Pro Volei vor primi mai puţini bani decât sumele solicitate prin proiectele depuse la Primăria Botoşani. Asta se va întâmpla şi în cazul celorlalte asociaţii culturale şi sportive care au solicitat finanţare. Reprezentanţii Primăriei au făcut o primă evaluare a celor 40 de proiecte depuse şi urmează ca în cel mai scurt timp să fie făcute publice şi sumele exacte care vor fi date de municipalitate pentru susţinerea activităţilor culturale şi sportive în acest an. Potrivit viceprimarului Florin Ghiorghiţă,

Nu poţi să împarţi două paie la cinci măgari fără a avea eventual şi anumite preferinţe sau anumite priorităţi pe care să le dai. Eventual dai un pai la un măgar şi împarţi la restul patru. Trebuie să finanţăm până la urmă fotbalul, să finanţăm voleiul, să finanţăm şi o activitate de karate, să finanţăm şi automobilismul, dar sunt foarte puţini bani faţă de nevoile care sunt la ora actuală. La proiectele culturale banii sunt suficienţi, însă la proiectele sportive avem probleme, în sensul că nu sunt bani aşa cum şi-ar dori fiecare club sau ONG„, a precizat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Anul acesta au fost depuse 17 proiecte sportive şi 23 au fost proiecte culturale. Trei proiecte de pe cultură au fost respinse într-o primă etapă, iar pe sportiv două proiecte. Pentru Pro Volei Botoşani s-a propus o sumă de 330.000 lei din 600.000 lei solicitate, iar pentru FC Botoşani s-a propus 940.000 lei din 1,17 milioane lei solicitate.

Nu este o sumă bătută în cuite, dar, din discuţiile avute, cele propuse nu sunt mulţumitoare pentru cele două cluburi. Cătălin Buhăianu ne-a spus foarte clar că în momentul în care îi dăm aceşti bani, el termină campionatul acesta şi pune lacătul pe uşă„, a mai spus Ghiorghiţă. În acest an, municipalitatea a pus la bătaie 1,6 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *