Liviu Marian Pop, secretarul general al FSLI: La Botoşani şi Suceava vom avea probleme continuu cu achitarea salariilor, deci va trebui făcută o rectificare

Liviu Marian Pop, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, a declarat, luni, la Botoşani, că Ministerul Educaţiei trebuia să rezolve problema salarială din judeţele Botoşani şi Suceava. El susţine că a existat o rea voinţă din partea oficialilor acestui minister în achitarea drepturilor salariale. Secretarul general al FSLI a precizat că o acutizare a acestei probleme la nivelul judeţului Botoşani, respectiv Suceava, va fi simţită din al doilea semestru al anului. El spune că încă din decembrie FSLI a anunţat atât Ministerul Educaţiei, cât şi Guvernul, că nu vor ajunge bani de salarii în învăţământ.

La Botoşani şi Suceava vom avea probleme continuu, deci va trebui făcută o rectificare. În momentul de faţă nu există bunăvoinţă din partea Guvernului de a rezolva problema, pentru că problema putea fi rezolvată şi să nu avem nicio perturbare a procesului instructiv-educativ şi asta era clar atribuţia numărul unu al ministrului Educaţiei. Eu, personal, nu-l condam pe domnul Boc, îl condamn pe domnul Funeriu, pentru că primul care trebuia să spună era ministrul educaţie că nu sunt bani. Domnul Funeriu are în pix 170 milioane lei. Trebuia să facă o adresă către Guvernul României şi să spună că <am nevoie de 10 milioane lei să rezolv problema salariilor în judeţul Botoşani>. Consiliul Local Botoşani, ca exemplu, când a votat bugetul pe anul 2011 ştia că nu-i ajung banii pe primul trimestru. Nu pot să-i bănuiesc de rea credinţă pe cei de la autoritatea locală. S-au rezumat la o chestiune falsă, la o dezinformare crasă şi toţi care erau întrebaţi spuneau că : nu am ştiut până astăzi. Să nu-i fac mincinoşi că ar însemna să ţin cu ei. Ministrul să spună joi, după ce Botoşaniul era de patru zile în grevă, că nu a ştiut că nu sunt bani de salarii la Botoşani„, a precizat Liviu Marian Pop. Acesta se află de luni la Botoşani pentru a monitoriza şi pentru a discuta îndeaproape situaţia cu cadrele didactice, dar şi cu autorităţi.

Prezenţa mea aici, la Botoşani, aduce un plus colegilor noştri, care trebuie să înţeleagă că mesajul de jos ajunge sus cât se poate de clar. Am venit alături de colegii noştri, pentru că situaţia de la Botoşani a fost prioritatea numărul unu la nivelul federaţiei. Am stabilit că este necesară prezenţa unui reprezentant al FSLI şi la Botoşani, şi la Suceava pentru două aspecte: primul legat de anumite lucruri pe plan local, al doilea menţinerea legăturii cu federaţia. Dorim să vedem despre ce este vorba„, a spus Pop.

Pop spune că mingea este la Guvern, care poate rezolva situaţia printr-o rectificare de buget care ar trebui pusă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de luni. Asta pentru Ca elevii să reînceapă cursurile de marţi. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, protestele vor continua în şcolile botoşănene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *