Exclusiv! Întâlnire între primarul Cătălin Flutur şi premierul Boc pe tema salariilor profesorilor

Profesorii din Botoşani ar putea primi banii până la sfârşitul săptămânii

Primarul de Botoşani, Cătălin Flutur, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-au întâlnit, duminică seară, la Palatul Victoria, cu premierul Emil Boc, pentru a discuta problema salarizării cadrelor didactice din Botoşani şi Suceava.

La discuţii au mai participat senatorul Dan Humelnicu, deputatul Cătălin Buhăianu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Botoşani, Ada Macovei, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Suceava, Petru Carcalete, iar de cealaltă parte ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, dar şi alţi oficiali din Guvern.

Potrivit deputatului Cătălin Buhăianu, premierul Emil Boc şi-a însuşit problema şi a promis că va da, personal, o soluţie până la sfârşitul săptămânii.

Guvernul, în speţă primul-ministru şi miniştrii, ştiau foarte bine ce se întâmplă la Botoşani, cu bunele şi cu relele de rigoare. Se încearcă până la sfârşitul săptămânii deblocarea situaţiei de aşa manieră încât profesorii să poată să reintre la catedră, pentru că este anormal ca, pe de o parte, profesorii să nu îşi ia salariile, iar pe de altă parte elevii să nu îşi facă orele. Aşa cum am mai spus-o, trebuie găsită o soluţie de compromis pe termen scurt, de aşa natură încât profesorii să îşi primească salariile, dar şi directorii de şcoli să înţeleagă că trebuie să se încadreze într-un buget„, a afirmat Buhăianu.

Soluţiile luate în calcul sunt fie suplimentarea bugetelor, fie transferarea banilor dintr-un trimestru în altul. Efortul financiar pentru judeţele Botoşani şi Suceava se ridică la 15,9 milioane de lei (zece milioane de lei lei pentru Botoşani şi 5,9 milioane pentru Suceava).

Nu este nimeni atât de nebun să creadă că nu ne pasă ce se întâmplă cu profesorii. Soluţia pe care noi am identificat-o este în primul rând claridicarea din punct de vedere financiar, pentru a putea debloca temporar mutarea banilor din trimestrul trei în trimestrul I, pentru ca profesorii să-şi primească săptămâna aceasta salariile, ulterior Guvernul să vadă cum suplimentează bugetul„, a afirmat Buhăianu.

4 thoughts on “Exclusiv! Întâlnire între primarul Cătălin Flutur şi premierul Boc pe tema salariilor profesorilor

  1. Curios este cum de nu sunt bani pentru plata profesorilor. Cum a fost facut si aprobat bugetul pe anul 2011? Si daca se iau bani din bugetul pe trim 3 la acea data de unde vor lua bani? Din bugetul pe trim 4? … No comment…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *