Comuna Tudora pare o localitate lăsată la voia întâmplării după ce primarul a fost nevoit să renunțe la scaun, fiind declarat incompatibil de ANI. Cât a stat la primărie, acesta a implementat un proiect prin care au fost modernizate unele drumuri și șanțurile aferente, numai că, așa cum se obișnuiește în județul Botoșani, modul în care au fost făcute lucrările lasă de dorit.
În unele zone, șanțurile lipsesc în totalitate, așa că atunci când plouă apa intră direct în gospodăriile oamenilor. În alte părți, șanțurile au fost construite astfel încât apa pur și simplu băltește în șanțuri săptămâni întregi după fiecare ploaie. De multe ori, localnicii spun că sunt nevoiți să o scoată cu gălețile din șanțuri pentru că nu are unde se scurge și miroase îngrozitor.
„Când au făcut ei atunci lucrările, noi le-am spus, dar apa asta trebuie să se scurgă. Ei au făcut cumva scurgerea la deal. Cum? Dar apa curge la deal sau la vale? Degeaba am spus că nu ai cu cine. Au spus că nu o să stea apa în șanțuri. Ei, acum ce să fac? Nu să îi pun pe ei să o scoată?”, ne-a spus, plin de revoltă, un localnic.
De asemenea, mai mulți tudoreni din centrul comunei au făcut sesizări, nemulțumiți că șanțurile de pe marginea drumului lipsesc cu desăvârșire și, spun ei, „strada se transformă în lac pe timp de ploaie”. Oamenii au cerut explicații Primăriei, dar nimeni nu îi ia în seamă.
„Azi vin cu aceste poze să vă arăt că tot în centru, pe aleee, Primăria a asfaltat drumul și a făcut șanțuri standad pe care apa să curgă, să nu strice asfaltul, dar ce să vedeți? Cu toate că domeniul public aparține Primăriei Tudora, unii cetățenii au înfundat capătul la podeț cu tablă, când a plouat apa și mizeria a ieșit în stradă, după care în curtea mea. Dacă toti am înfunda capetele la podețe, apa strică tot asfaltul, dar trăim în Tudora și face fiecare ce vrea. Eu impozit plătesc la Primăria Tudora și aștept să să văd ce măsuri o să ia în această situație”, spune un alt localnic.