Liderul Sindicatului Impact: Ceea ce se întâmplă acum în învăţământ, oricând poate să înceapă şi la Protecţia Copilului

Nicolae Macovei, presedintele Sindicatului Impact

Situaţia creată în învăţământul botoşănean s-ar putea repeta şi în sistemul de asistenţă socială. Avertismentul vine de la liderul Sindicatului Impact Botoşani, Nicolae Macovei. Acesta susţine că pe rolul instanţelor de judecată există în momentul de faţă peste 900 de dosare, care reprezintă toţi atâţia salariaţi, prin care se cer sporurile pierdute anul trecut, în unele cazuri acestea ajungând şi la 80-90%. Deja, în acest domeniu există două hotărâri definitive şi irevocabile prin care doi salariaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi-au recâştigat în instanţă sporurile pierdute.

Foarte mulţi salariaţi au înregistrat pierderi salariale de 60-70%, nu de 25%. Au fost unele sporuri luate, pentru care încă ne judecăm. Eu am spus de ceva timp în urmă că, practic ceea ce se întâmplă acum în învăţământ, oricând poate să înceapă şi la Protecţia Copilului. Şi asta pentru că bugetul a fost calculat fără plata anumitor sume ce vor fi câştigate eventual prin hotărâri judecătoreşti. Automat, terminându-se banii oricând se poate repeta situaţia şi la Protecţia Copilului„, a spus Macovei.

Deocamdată procesele sunt pe rolul instanţei, însă, spune liderul Sindicatului Impact, dacă vor veni hotărâri definitive una după alta şi nu vor fi bani pentru plata drepturilor angajaţilor atunci vor apărea nemulţumiri. Macovei susţine că pe zona de centre de îngrijire a persoanelor cu handicap şi HIV SIDA s-a pierdut sporul pentru condiţii deosebite, care este între 50 şi 90%. De asemenea, în cazul angajaţilor care lucrează cu copii normali din centre de plasament s-a pierdut sporul de 25. S-a mai pierdut sporul de condiţii vătămătoare, sporul de dispozitiv pe zona de aparat propriu, sporul de confidenţialitate şi stabilitate, sporuri care erau încasate diferit de angajaţi şi care s-ar ridica la un maxim de 50%.

Reprezentanţii DGASPC susţin că vor face recurs la orice hotărâre privind drepturile salariale care nu este definitivă şi irevocabilă.

Este obligaţia celor de la Juridic să formuleze recurs împotriva oricărei sentinţe pronunţată de instanţă prin care instituţia pierde. În momentul în care o hotărâre rămâne defintivă şi irevocabilă, în acel moment putem vorbi de o eventuală lipsă de răspundere în faţa organelor Curţii de Conturi pentru posibile sume imputabile„, a precizat Liviu Rădăşanu, directorul DGASPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *