Fiu de fost poliţist, trimis în judecată

Fiul fostului politist Vasile Zetu, sef de post in comuna Vorona, a ajuns in fata magistratilor. Implicat intr-o distractie penala cu aproape un an si jumatate in urma, Alexandru Bogdan Zetu de 26 de ani a fost trimis in judecata luni, sub acuzatia de conducere fara permis. Alaturi de el se va afla in boxa acuzatilor si Ovidiu Amatiesei de 32 de ani, profesorul de franceza de la Grupul Scolar „Stefan cel Mare” din Vorona, cel care i-a tinut isonul.

Totul s-a petrecut in noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2009, cand cei doi au luat o Dacie SuperNova care apartinea unui localnic si, cu toate ca niciunul dintre ei nu avea permis, au plecat cu ea la drum. Aventura nu a durat prea mult, pentru ca autoturismul a fost avariat. A doua zi, proprietarul masinii a sesizat politia, cei doi fiind acuzati de furt calificat, distrugere si conducere fara permis.

Cercetarile au durat pana anul acesta, cand procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani au tras linie. Astfel, cu privire la furtul masinii si la distrugere, cei doi au fost scosi de sub urmarire penala pe motiv ca lipseste latura subiectiva, masina fiind restituita proprietarului de drept, iar avarierea petrecandu-se din culpa si nu cu intentie. In schimb, pentru cea de a treia infractiune, procurorii i-au inculpat si i-au trimis in judecata. Dosarul a ajuns deja pe rolul Judecatoriei Botosani, primul termen al procesului fiind stabilit pe 11 aprilie.

Tanarul a fost amendat si pentru scandal

Isprava pentru care Alexandru Bogdan Zetu a ajuns in fata magistratilor nu este singulara. O petrecere organizata in noaptea de 6 spre 7 ianuarie in Sarafinesti (Corni) si la care participa si fiul fostului politist a degenerat intr-un scandal. La un moment dat, Zetu a mers la masina cu care venise si s-a intors cu un pistol cu aer comprimat. Chemati sa intervina, politistii l-au amendat pe tanar cu 200 de lei si au deschis o ancheta pentru a stabili provenienta pistolului si daca acesta era detinut legal.

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *