Asistenţi medicali folosiţi de primării pe post de asistenţi sociali

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica, Lidia Onofrei
Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica, Lidia Onofrei

Asistenţii medicali comunitari din judeţ încep să renunţe la această meserie. Şi asta pentru că, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, reprezentanţii primăriilor i-au transformat în asistenţi sociali. Lidia Onofrei, purtătorul de cuvânt al DSP, spune că nu este normal că asistenţii medicali să fie puşi să facă dosarele pentru venitul minim garantat, pentru alocaţii complementare, ajutoarele pentru încălzire sau alte sarcini ale asistenţilor sociali.

În momentul în care îi ţine şi face activitatea referenţilor sau a funcţionarilor din Primărie, de pe asistenţă socială, normal ca ei nu mai pot merge în teren să urmărească cazuistica medico-socială. Asta înseamnă că vor fi copii neurmăriţi, bătrâni sau gravide care vor avea de suferit că nu poate nimeni să ajungă la ei să-i vadă„, a spus Lidia Onofrei, purtătorul de cuvânt al DSP.

Aceasta consideră că nu este normal ca cei peste 50 de asistenţi medicali comunitari să presteze altfel de activităţi din moment ce sunt plătiţi de Ministerul Sănătăţii şi nu de primării. Deja sunt două astfel de persoane care au renunţat la această activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *