Fântăni cu apă potabilă realizate printr-un proiect transfrontalier în zece localităţi din judeţul Botoşani

Lidia Onofrei, purtatorul de cuvint al DSP Botosani

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, fântânile vor fi construite la o adâncime mai mare pentru ca apa să nu fie cu nitriţi. De altfel, acesta este şi scopul proiectului, acela de a realiza mai multe fântâni cu apă potabilă în zece localităţi de pe malul Prutului. Proiectul se va derula în colaborare cu raionul Hliboca.

Acest proiect are ca rezultate construirea a zece fântâni, cu sursă de apă sigură, în tot atâtea localităţi ţintă din proiect, un studiu geohidrologic realizat în zonele respective, un studiu privind calitatea apei din fântânile aflate în zona cuprinsă în proiect şi diverse materiale de informare. Fântânile se vor face la mare adâncime, pentru ca apa să fie potabilă. Specialiştii vor face un studiu geohidrologic şi vor identifica în comuna respectivă unde poate fi amplasat o fântână de mare adâncime„, a precizat Lidia Onofrei, purtătorul de cuvânt al DSP.

Ideea privind realizarea unor fântâni de mare adâncime a pornit din 2009, când la conducerea DSP se afla medicul Tamara Ciofu. Atunci, s-a luat această decizie ca urmare a cazurilor multe de îmbolnăviri nu nitriţi, mai ales în rândul sugarilor, la nivel de judeţ. Proiectul are o valoare de 135.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *