Familie condamnată pentru trafic de persoane

Cinci suspecti de trafic de persoane arestati in toamna anului 2008 in urma unei operatiuni organizate in judetele Botosani si Iasi s-au ales cu ani grei de detentie. Acuzati ca ar fi exploatat 13 tinere, pe care le-au obligat sa se prostitueze, fratii Felix Raducanu, Ovidiu Radu, Alin Rusu si Adelina Condurat, precum si varul lor din Botosani, Cristinel Tanasa, au fost condamnati de Curtea de Apel Iasi la inchisoare cu executare. Cel mai mult au primit Felix Raducanu si Cristinel Tanasa, care vor trebui sa execute cate sapte ani de detentie, ultimul avand de platit si daune morale de 40.000 de euro. In plus, Adelina Condurat, achitata initial pentru proxenetism, trafic de persoane si trafic de minori, a fost condamnata la trei ani de inchisoare.

Potrivit rechizitoriului, reteaua ar fi fost pusa pe picioare in vara anului 2001 de fratii Felix Raducanu si Alin Rusu, ambii din Iasi, la grupare aderand mai apoi Adelina Condurat, tot din Iasi, si botosaneanul Cristinel Tanasa. Anchetatorii spun ca in cei sapte ani de activitate membrii retelei ar fi traficat peste hotare cel putin 13 persoane de pe urma carora ar fi castigat mii de euro.

Victimele erau alese din randul tinerelor cu stare materiala precara, carora li se promiteau locuri de munca in Spania. Ajunse la destinatie, acestea erau obligate sa se prostitueze in cluburi si localuri de noapte.

Anchetatorii au intrat pe fir dupa ce o parte dintre victime s-au intors in tara si au depus plangeri.

Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *