Sindicatele din învăţământ au amânat luarea unei decizii privind încetarea sau continuarea protestelor

Liderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, Maria Tiprigan
Liderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, Maria Tiprigan

Sindicatele din învăţământ au amânat, marţi, luarea unei decizii privind încetarea sau continuarea protestelor radicale declanşate vineri. Liderii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) şi cei ai Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) s-au întâlnit, marţi după-amiază, la Colegiul „A.T. Laurian”, pentru a discuta dacă acceptă sau nu propunerea autorităţilor de încetare a protestelor contra unui avans la salariu de 500 de lei. Pentru a lua o decizie corectă, marile sindicate au decis să consulte în scris fiecare membru de sindicat, iar miercuri urmează a prezenta un punct de vedere unitar.

Până mâine, membrii de sindicat să se adune şi să hotărască: acceptă sau nu acceptă propunerea. Dacă oamenii noştri vor accepta, vom încheia un protocol. Nu vom accepta aşa fără un document semnat de prefect, de primar, cu autorităţilor locale, ca să existe certitudinea că vom primi în aprilie diferenţele pe februarie şi salariile pe martie„, a afirmat liderul SIP, Maria Ţiprigan.

Mâine dimineaţă, la prima oră, fiecare şcoală hotărăşte şi ne comunică. La prima vedere, se cam refuză oferta, dar nu mă pot pronunţa, până nu se adună oamenii şi se pronunţă”, a afirmat liderul LSI, Liviu Axinte.

Pe de altă parte, profesorii susţin că nu sunt atraşi de „oferta promoţională” a autorităţilor. Liderul sindical de la Colegiul Eminescu, Alina Voinea Axinte, susţine că reacţia profesorilor la oferta autorităţilor de plată a unui avans de 500 de lei a fost critică.

Oferta promoţională nu a fost deloc pe placul profesorilor care au aşteptat în faţa Prefecturii. Profesorii au declarat că nu sunt asistaţi social la mila cuiva„, a spus Axinte Voinea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *