Campanie de informare privind ofertele instituţiilor de învăţământ din sistemul penitenciar

Penitenciarul Botosani

În săptămâna  14 – 18 martie 2011, personalul Biroului Resurse Umane şi Formare Profesională din cadrul Penitenciarului Botosani va derula, în liceele botosănene, o campanie de informare  privind  ocuparea locurilor vacante  cuprinse  în oferta de şcolarizare 2011 – 2012 din instituţiile de învăţământ   aflate în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor precum şi celelalte instituţii de învăţământ partenere cu specific penitenciar.

             Potenţialii candidaţi vor putea obţine detalii despre condiţiile în care Administraţia Naţională a Penitenciarelor pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu cu diplomă de bacalaureat  aproximativ 300 locuri la Şcoala Naţională de Pregătire  Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, Academia de Poliţie „Al. Ioan Cuza”, Academia Naţională de Informaţii, Institutul de Medicină Militară.  

            În cadrul campaniei de informare vor fi distribuite liceenilor pliante de prezentare a  şcolilor de agenţi şi ofiţeri de penitenciare, promovându-se şi diverse alte materiale pentru  tinerii  interesaţi să  dezvolte o carieră  în domeniul execuţional penal.

            Avantaje oferite de aceste instituţii de învăţământ:

  • Asigurarea în condiţii de gratuitate a cazării, mesei, echipării, cursurilor şi asistenţei medicale pe timpul şcolarizării;
  • Asigurarea unei solde lunare pe timpul studiilor;
  • Asigurarea unui loc de muncă stabil, după absolvire, prin repartizarea într-o unitate a sistemului penitenciar;
  • Asigurarea unui climat organizaţional motivant prin numeroase oportunităţi de realizare pe plan profesional.

            Structura sistemului penitenciar contribuie la creşterea siguranţei în comunitate prin crearea unui mediu custodial adecvat, respectând drepturile fundamentale ale individului aflat în executarea pedepselor privative de libertate, iar  activitatea profesională  a  personalului  din sistemului  administraţiei penitenciare  se  desfăşoară în interesul comunităţii prin punerea în aplicare a măsurilor dispuse de organele judiciare, în limitele competenţelor stabilite de lege.

            Informaţii  privind concursurile de admitere se pot obţine  la sediul Penitenciarului Botosani, str. I.C. Bratianu nr. 118, telefon 0231/535421, fax 0231/535422.        

Pentru relaţii suplimentare a fost desemnată ca persoană de contact. comisar şef Dorel Arsine, şef birou resurse umane, telefon 0231/535421, fax 0231/535422, e-mail  [email protected] .

           Informaţie postată pe www.penitenciarulbotosani.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *