Guvernul transformă trei spitale în cămine din bătrâni

bolnavi in spital Trei spitale din judeţul Botoşani vor fi transformate în cămine de bătrâni, potrivit unei hotărâri adoptate, pe 9 martie, de Guvern. Actul normativ, care a fost publicat în Monitorul Oficial, prevede că Spitalul Orăşenesc Darabani, Spitalul comunal Truşeşti şi Sanatoriul de pneumoftiziologie din Guranda devin cămine pentru persoane vârstnice. Acestea urmează a fi finanţate prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în cadrul Programului de interes naţional „Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice”.

Actul normativ prevede, de asemenea, că „metodologia de evaluare, aprobare şi acordare de finanţare se aprobă prin ordin al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale, în termen de zece zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri„. Totodată, „echipamentele medicale din dotarea unităţilor sanitare vor fi redistribuite la alte unităţi sanitare”.

Iniţial, în proiect era prevăzut şi reprofilarea Spitalului din Săveni, însă, în urma demersurilor autorităţilor judeţene, Guvernul a renunţat la măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *