Profesorii botoşăneni protestează la Prefectură şi Primărie pentru că nu şi-au luat salariile pe luna februarie

protest profesori la Prefectura

Circa 150 de cadre didactice botoşănene protestează în faţa Primăriei deoarece nu le-au fost virate salariile pentru luna februarie. Deşi profesorii urmau să primească salariile pe data de 6 martie, nici pînă la această dată nu li s-au  făcut plăţile aferente.   Nemulţumiţi de situaţia la care au ajuns, profesorii au început mişcările de stradă în speranţa ca situaţia lor se va rezolva.Mai mult chiar, ei au refuzat să se prezinte astăzi la orele de curs. Cadre didactice de la Colegiile Mihai Eminescu, A.T. Laurian, Liceul de Ştiinţe ale Naturii, Liceul pedagogic, Colegiul Economic, Scoala 11, 7, dar şi din alte şcoli din Botoşani au protestat, luni la amiază, în faţa Primăriei şi a Instituţiei Prefectului. Ei speră la o serie de discuţii cu primarul municipiului Cătălin Flutur şi prefectul Cristian Roman pentru a detensiona situaţia. O parte din profesori au solicitat să meargă ca şi persoane fizice în audienţă la primar, însă de la registratură li s-a spus că pot fi primiţi abia pe 5 aprilie.

Vreu să cer pe cont propriu audienţă la primar pentru salariul neplătit. Considerăm că acesta este refuz de plată. Am fi fost de acord cu formularea care vine din partea dumnealor, respectiv că este o întârziere de câteva zile dacă am fi fost anunţaţi înainte de luna februarie. Am fi fost de acord, era o întârziere, dar câtă vreme nimeni nu ne-a spus nimic considerăm că este refuz de plată. În audienţă la domnul primar dorim să intrăm fiecare pentru el, cu buletinul, ca un cetăţean al urbei, care vine să întrebe de ce nu şi-a primit salariul„, a precizat Corneliu Apopei Rusu, lider de sindicat de la Colegiul Naţional „A. T. Laurian”.

În o parte din şcoli elevii au fost trimişi acasă, în altele profesorii doar i-au supravegheat, însă nu au predat sau ascultat.

La noi, la Pedagogic, se decide până marţi dacă continuăm sau nu protestul. Oamenii sunt nemulţumiţi. Sunt câteva zile de când nu s-au luat salarii, cei mai nemulţumiţi sunt pentru ambiguitatea răspunsului. Nu se ştie când se va da, cât se va da. Asta generează nesiguranţă şi nu este normal„, a precizat Speranţa Lemny, profesor la Liceul Pedagogic din Botoşani.

Sunt şapte zile de când nu am luat banii. Ce declaraţii pot să fac. Noi am cerut drepturile noastre salariale nimic altceva. Eu, personal, mă mai gândesc dacă fac proteste. Am înţeles că ai mei colegi continuă. Dacă sunt banii în cont renunţ„, a declarat Ciprian Apetrei, profesor la Colegiul Naţional „A.T.Laurian”.

 Nemulţumiţi că nu au avut cu cine sta de vorbă la Primărie, cadrele didactice s-au îndreptat către Instituţia Prefectului, unde au cerut audienţă la reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *