Profesorii din mai multe şcoli din Botoşani nu au intrat, luni dimineaţă, la ore

Cadrele didactice de la Colegiul „Mihai Eminescu”, dar si de la Colegiul Laurian, Colegiul Economic, Scoala 12 şi Colegiul „Grigore Ghica” din Dorohoi au refuzat să intre la ore luni dimineaţă. Aşa cum au anunţat, profesorii au declanşat protestele, cu excepţia directorilor unităţilor de învăţământ,  în semn de nemulţumire faţă de întârzierile salariale. În aceste şcoli nu se desfăşoară procesul de învăţământ, elevii fiind trimişi acasă. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean nu cunosc încă o situaţie exactă cu numărul şcolilor în care cursurile au fost întrerupte.

Cei care au trimis notificări de vineri, precum că vor declanşa proteste, au fost Colegiile Eminescu, Laurian şi Colegiul Ghica din Dorohoi. Am înţeles însă că au mai fost proteste spontane la Şcoala 11, Liceul Antipa. Am cerut o situaţie din şcoli şi vom vedea cu exactitate unde nu s-au făcut ore„, a precizat Daniel Botezatu, inspector şcolar adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

La rândul său, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, a ţinut să precizeze că aceste proteste nu sunt organizate de sindicate, ci de profesori.

Nici o şcoală nu este în grevă. Este vorba de proteste ale cadrelor didactice care constau în suspendarea cursurilor, în semn de nemulţumire faţă de întârzierile salarile, de faptul că nu sunt bani pentru achitarea integrală a acestora„, a spus Axinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *