Primăria „Mihai Eminescu” a luat 8 milioane lei de la BCR pentru modernizări de drumuri şi reţele de apă

Primăria „Mihai Eminescu” s-a împrumutat

Verginel Gireada, primarul comunei Mihai Eminescu

 de la BCR pentru a moderniza 6 km de drumuri săteşti şi 20 km de reţea de alimentare cu apă. Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, a declarat că deja linia de creditare este deschisă şi că aceasta a fost aprobată şi de Consiliul Local. Creditul a fost luat pe 15  ani.

S-a aprobat în şedinţa de Consiliu Local o linie de creditare de 50 miliarde lei vechi pentru a realiza 6 km de drumuri săteşti Cătămărăşti Deal -Ipoteşti şi 30 miliarde lei pentru 20 km de reţea alimentare cu apă Cucorăni-Cătămărăşti Vale-Cătămărăşti Deal. Linia de creditare este deschisă, iar dobânda este de 3,7 %. Pentru investiţiile mici ne descurcăm cu bani din bugetul local, însă pentru dezvoltarea zonei, în special zona Cătămărăşti, care este o zonă limitrofă municipiului Botoşani şi unde s-a extins o parte din municipiul Botoşani este normal ca şi Consiliu Local să asigurăm toate facilităţile pentru dezvoltarea zonei„, a precizat Verginel Gireadă, care a adăugat că gradul de îndatorare a Primăriei „Mihai Eminescu” este sub 15%, deşi legea permite un grad de îndatorare de până la 25%.

One thought on “Primăria „Mihai Eminescu” a luat 8 milioane lei de la BCR pentru modernizări de drumuri şi reţele de apă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *