Vicepreşedintele PSD Botoşani, Ovidiu Portariuc: Firmele care angajează şomeri să fie scutite de la plata CAS pentru cei angajaţi

Ovidiu Portariuc, vicepresedinte PSD Botosani

Vicepreşedintele organizaţiei PSD Botoşani, Ovidiu Portariuc, propune ca firmele care angajează şomeri să fie scutite de la plata CAS pentru cei angajaţi, pe o perioadă de şase luni de zile, ca măsură de reducere a şomajului şi relansare a activităţii economice în mediul privat.

Creşterea şomajului este cel mai devastator efect al crizei economice, care, în România, se adânceşte şi din lipsa unor măsuri concrete care să vină în sprijinul mediului de afaceri. Guvernul nu are nicio politică administrativă pentru salvarea sau crearea de noi locuri de muncă, în timp ce numărul de şomeri creşte semnificativ de la o lună la alta. Numai în municipiul Botoşani, în viitorul apropiat vor mai fi disponibilizate câteva sute de persoane de la societatea de termoficare şi regia de transport public, disponibilizări care sunt incluse în aşa-numitele măsuri de eficientizare şi modernizare a unităţilor”, a declarat vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD.   

Ovidiu Portariuc a mai anunţat că va propune discutarea acestei măsuri în cadrul  viitoarei şedinţe a Biroului Politic Permanent, astfel încât să existe o iniţiativă susţinută la nivelul deputaţilor şi al senatorilor PSD din judeţ, care să se concretizeze şi într-un proiect legislativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *