Topul celor mai mari salarii ale contabililor şi administratorilor financiari din şcoli

tabel salariiÎn municipiul Botoşani, salariile contabililor şi secretarilor ajung până la peste 5.800 de lei. Paradoxal, acestea sunt încasate de salariaţi fără studii superioare.

La nivelul judeţului, însă, există contabili şi administratori financiari care primesc aproape 7.000 de lei. Este cazul celui de la Grupul Şcolar Regina Maria din Dorohoi. În plus, la şcolile speciale, veniturile sunt majorate cu 15%.

Top 5 salarii contabili (cu excepţia şcolilor speciale, unde angajaţii primesc un spor de 15%)

  unitatea de învăţământ salariul brut
1 Şcoala 13 (studii medii) 5.817 lei
2 Şcoala 8 (studii medii) 5.737 lei
3 Grădiniţa 18 (studii superioare) 5.387 lei
4 Grădiniţa 19 (studii superioare) 5.046 lei
5 Liceul Nicolae Iorga (studii superioare) 4.963 lei

Top 5 salarii administratori financiari

  unitatea de învăţământ salariul brut
1 Grup Şcolar de Industrie Uşoară 5.394 lei
2 Grup Şcolar Dimitrie Negreanu 5.028 lei
3 Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi 4.256 lei
4 Liceul cu Program Sportiv 4.177 lei
5 Şcoala 14 Ştefan cel Mare 4.031 lei

5 thoughts on “Topul celor mai mari salarii ale contabililor şi administratorilor financiari din şcoli

  1. Adica cum, majorate cu 15% la alte scoli?! Cred ca ceva nu este in regula. Salariati cu studii superioare din CJ, unitati subordonate, cu raspundere si atributii complexe, au si de 7-8 ori mai putin! Nu se poate asa ceva! NU SE MAI POATE!

  2. De ce tot va legati de salariile directorilor, secretarilor si contabililor? De salariile angajatilor ISJ luate pentru proiecte POSDRU de ce nu se spune nimic? Fiecare inspector general, contabil si contabil sef au cate 2200-2500 lei pentru fiecare proiect. Fiecare dintre acestia sunt implicati in cate 5-6 proiecte. Despre aceste lucruri de ce nu se vorbeste? Incercati data viitoare la conferinta de presa sa deschideti acest subiect si o sa vedeti cum reactioneaza.

  3. Contabilii la care va referiti sunt absolventi de facultăti, au studii superioare economice, cu experienta in domeniu de peste 25 de ani şi ar trebui comparati cu profesori cu aceesi experinta, nu cu debutantii.
    In alta orine de idei, un profesor gr. I peste 25 ani vechime munceste in scoala 16 ore pe săptamana, un contabil munceste 40 ore pe saptamana, deci cat doi profesori. Profesorul mai lucreaza si acasa, la fel ca si contabilul. Mereu il vezi pe contabil la sfârşitul saptamanii mergând cu sacosa de documente acasa, si asta nu ca nu ar avea ce face în timpul lui liber. Are foarte mult de lucru.
    În gradinite contabilul începe munca odata cu educatoarea din schimbul I şi pleaca acasă dupa ce pleaca educatoarea de la schimbul II.
    Vedeti ce salarii au si educatoarele, pardon profesoarele de la învăţământul preprimar.
    Cine munceste mai mult?

  4. Verificaţi dacă aceste salarii se încadrează în grila de salarizare şi dacă sunt legale. Dacă legiuitorul (G uvernul şi Parlamentul) a stabilit că aşa merită să le dea astfel de salarii. Legea salarizării nu a fost adoptată prin răspundere guvernamentală şi categorisită ca fiind ” cea mai bună variantă” ? De ce se publică salariile cele mai mari pe care le au una, două persoane care deţin aceste funcţii şi se acreditează ideea că din acest motiv nu sunt bani pentru salariile cadrele didactice. În sumele publicate mai sus sunt introduse sporul de vechime, indemnizaţia de conducere şi gradaţia de merit, conform legilor în vigoare, corectate prin O.U. ale G.R. Ion din lume, mai uită-te pe fluturaş!

  5. Fratilor, sa iei asa o leafa de mare,pe asa o criza,e strigator la cer.Sa vad eu cine din contabilii astia ar lua la privat peste 1100 de euroi cum iau ei acum la stat.Si unde mai pui ca mai sunt si cate 2-3 secretare sau contabili care au acelasi scor.Sa iei mai mult ca baselu credeti ca e corect,oricate studii or avea.?Si unde mai pui ca in topul asta vad ca fruntasi sunt tocmai cei de la cele mai slabe scoli sau licee.Cum se explica asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *