Rodica Huţuleac, preşedintele CAS Botoşani: Noi, ca judeţ, trebuie să avem măcar un spital de categoria a III-a

Rodica Hutuleac, presedintele Casei de Asigurari de Sanatate Botosani

Spitalele vor trebui să se pună la punct până pe data de 1 mai , astfel încât să se încadreze în una din cele cinci categorii de clasificare impuse de Ministerul Sănătăţii. Declaraţia aparţine preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Rodica Huţuleac. Proiectul de ordin al ministrului Sănătăţii legat de criteriile de încadrare a spitalelor în această clasificare este supus dezbaterii publice până pe 28 martie, urmând ca după dezbateri să apară şi ordinul propriu zis.

Spitalul Judeţean va trebui să facă demersuri, să facă ceea ce este necesar. Din punctul meu de vedere, pentru a se încadra, având în vedere şi secţiile şi compartimentele pe care le are, ar trebui să se încadreze în grupa a III-a şi ar fi păcat ca un judeţ ca Botoşaniul să nu aibă un spital de grupa a III-a, cum probabil vor avea marea majoritate a judeţelor. Celelalte categorii, clasa IV şi clasa V sunt clase inferioare. Noi, ca judeţ, trebuie să avem măcar un spital de categoria a III-a care să asigure asistenţă medicală corespunzătoare cetăţenilor din judeţ„, a spus Rodica Huţuleac.

Comisia de sănătate din cadrul organizaţiei judeţene a PD-L se va întruni zilele acestea pentru a dezbate problema reorganizării spitalelor din judeţ. Din această comisie fac parte medici de diverse specialităţi, fie membri de partid, fie simpatizanţi, care vor lua o decizie în acest sens. Preşedintele Comisiei de sănătate din PD-L Botoşani este medicul Petre Rădăuceanu. Din comisie mai fac parte medicul Ovidiu Mimor, Rodica Huţuleac, dar şi alţi medici ai spitalelor din Botoşani, implicit de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *