„Trăieşte-ţi viaţa fără etnobotanice”, campanie derulată de femeile din PD-L

Organizatia de femei a PD-L

Organizaţia de femei a PD-L Botoşani a declanşat o campanie intitulată „Trăieşte-ţi viaţa fără etnobotanice”. Femeile democrat-liberale şi-au propus ca prin derularea acestei acţiuni să prevină pe cât posibil consumul de plante etnobotanioce în rândul tinerilor botoşăneni. Joi, acestea au împărţit fluturaşi tinerilor în zonele mai circulate din Botoşani, dar şi în zonele liceelor din municipiu. Acţiunea va continua şi la Dorohoi, dar şi în comunele judeţului şi se va desfăşura în perioada 10-15 martie.

Considerând că este o problemă gravă a societăţii noastre, care pune în pericol viaţa copiilor noştri, nu putem rămâne nepăsători.  Este o campanie de informare şi conştientizare a tinerilor asupra riscurilor consumului de etnobotanice. De altfel, această campanie se desfăşoară în toate judeţele din România. Am înţeles că nu trebuie să aşteptăm totul de la centru şi am considerat că problemele pot fi rezolvate foarte bine şi la nivel local. Prin această campanie, organizaţia de femei a PD-L vrea să prevină consumul de etnobotanice. Vom fi prezente în stradă şi vom vorbi cu tinerii că îşi pun viaţa în pericol, că îşi riscă sănătatea şi viitorul„, a precizat Rodica Huţuleac, preşedintele organizaţiei de femei a PD-L.

De asemenea, organizaţia judeţeană a femeilor din PD-L va organiza şi sprijin consumatorilor de etnobotanice, fiind creată o adresă de mail: [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *