Lansări de carte la Teatrul „Mihai Eminescu”, sâmbătă, 12 martie

Constantin Adam, Lucia Olaru Nenati si Stefan Cervatiuc

Sâmbătă, ora 18.00, în Sala de marmură a Teatrului „Mihai Eminescu” vor avea loc două lansări de carte. Este vorba de lansarea celui de-al doilea volum „Istoria teatrului la Botoşani”, avându-l ca autor pe profesorul Ştefan Cervatiuc. Prezintă Lucia Olaru Nenati. A doua carte care va fi lansată poartă semnătura lui Constantin Adam şi se intitulează „Recapitulare”. Volumul va fi prezentat de prof. Gheorghe Median.

Sunt 173 de ani de teatru în limba română la Botoşani. Puţine aşezări se pot bucura de o asemenea tradiţie, respectiv patru„, a precizat Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu”.

Volumul doi din <Istoria teatrului la Botosani> cuprinde perioada 1900-1924 şi scopul lucrării a fost acela de a continua o prezentare a faptelir ce s-au petrecut în oraşul Botoşani, a faptelor de cultură. Şi volumul doi, ca şi primul volum, nu prezintă numai activitatea de teatru vorbit propriu-zis. Prezintă şi spectacolele de teatru care s-au dat, pe jumătate vorbit, pe jumătate cântat„, a precizat profesorul Ştefan Cervatiuc.

One thought on “Lansări de carte la Teatrul „Mihai Eminescu”, sâmbătă, 12 martie

  1. Corect gramatical se spune si scrie : „vor avea loc doua lansari….” nu : „va avea loc doua….”
    Felicitari autorilor si nu in ultimul rind inimosului director Traian Apetrei pentru implicarea in activitatea teatrala si culturala botosaneana !
    Din pacate, desi am vol. I al lucrarii “Istoria teatrului la Botoşani” nu-mi mai pot permite sa achizitionez si vol. II dat fiind pretul prohibit.
    Poate am sa-l pot imprumut de la biblioteca judeteana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *