Militarii, poliţiştii şi angajaţii din sistemul de siguranţă naţională plătesc contribuţii sociale

Executivul a aprobat, printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri, suplimentarea bugetelor Serviciului de Informaţii Externe cu 2 milioane de lei, al Serviciului de Transmisiuni Speciale cu 4,78 de milioane de lei şi al Ministerului Justiţiei, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu 29 de milioane de lei.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a precizat că aceste fonduri vor fi utilizate pentru acoperirea, de către stat, a contribuţiilor la pensii, pe care angajaţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională le datorează, începând cu 1 ianuarie 2011, potrivit legii pensiilor.
Anterior, cei din acest sistem plăteau 5% contribuţie la bugetul de stat, iar acum plătesc 10,5%, deci cu 5,5% în plus pentru pensii. Prin legea pensiilor s-a stabilit ca această creştere a contribuţiilor să nu le afecteze veniturile salariale nete, iar scopul acestei hotărâri a fost de a asigura în bugetele instituţiilor sumele necesare”, a subliniat Ioana Muntean.
Suplimentarea pentru Ministerul Justiţiei se face cu bani de la fondul de rezervă al Guvernului, iar pentru SIE şi STS fondurile vor fi asigurate din bugetul Ministerului de Finanţe, capitolul „Acţiuni generale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *