Deputatul Pro România, Mihaela Huncă va iniția o campanie de strângere de semnături, pentru ca fiecare unitate de învățământ cu personalitate juridică să aibă un consilier școlar și un cabinet de asistență psihopedagogică.
Huncă spune că este susținută în acest demers de către Consiliul Național al Elevilor, Asociația Naționale de Părinți, inspectorate școlare.
”Miercuri, la ședința Comisiei de învățământ a fost o inițitivă legislativă prin care se propune ca pentru 600 de școlari și 300 de preșcolari să fie un consilier școlar. Am reușit să amânăm această inițiativă, pentru că doresc să vin cu un amendament și să nu fie un aviuz negativ, pentru că ministerul și-a exprimat dorința de a da aviz negativ. Pentru aceasta voi iniția o campanie de strângere de semnături, ca fiecare unitate de învățământ să aibă un consilier școlar și un cabinet de asistență psihopedagogică. La unitățile de învățământ în care numărul de elevi este mai mare decât 600, printr-un algoritm se pot aloca mai mulți consilieri școlari. Știu de pe acum care va fi răspunsul Ministerului Educațirei Naționale: că nu au bani suficienți, că nu au timp să se ocupe cu așa ceva, dar eu întreb: oare nu problemele copiilor noștri sunt cele mai importante?”, a declarat deputatul Pro România.
Mhaela Huncă susține că rolul unui consilier școlar este foarte important într-o unitate de învățământ.
”Problemele cu care se confruntă copiii, atât cei din mediul urban, cât și cei din mediul rural sunt foarte diverse. Sunt încă probleme de violență fizică și verbală, sunt încă probleme de eșec școlar. Ne plângem de fiecare dată că pregătim elevi în profesii în care nu au aptitudini. De fapt, acesta este rolul consilierului școlar din școala respectivă, pentru a putea să contureze un parcurs școlar pentru orice elev, pentru a putea preveni abandonul școlar, eșecul școlar, dar și pentru a realiza activități de consiliere în ceea ce privește dezvoltarea unei cariere”, a mai spus Huncă.
Deputatul Pro România spune că această campanie se va derula la nivel național, fie online, fie prin strângere de semnături la nivelul fiecărui județ.