Plutonierul adjutant Asăvoae Ioan, plutonierul adjutant Burlacu Florin, plutonierul adjutant Cercel Constantin şi plutonierul adjutant Sireteanu George sunt cei patru subofiţeri jandarmi înaintaţi în grad înaintea expirării stagiului minim cu ocazia Zilei Naţionale a României.
Recompensarea jandarmilor a avut loc datorită rezultatelor foarte bune obținute în activitate, ceremonialul militar desfășurându-se în această dimineață la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.
Se cunoaşte că Marea Unire nu s-ar fi putut realiza fără Războiul de Independenţă şi fără participarea României la Primul Război Mondial.
În Războiul de Independenţă, jandarmii au luptat pe front cu arma în mână, iar un escadron de jandarmi a asigurat securitatea comandantului suprem al armatei, care nu era altul decât principele Carol I.
Jandarmii au participat pe fronturile Primului Război Mondial în subunităţi distincte, fiind acolo unde s-au dat cele mai grele lupte, la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz.
Din cei peste 1400 de jandarmi care au luptat alături de efectivele armatei în Marele Război, Jandarmeria a pierdut în luptă 150, dintre care un colonel, doi căpitani, 10 plutonieri, 36 de sergenți-major, 16 sergenți, 2 brigadieri, 39 de caporali și 44 de soldați. În afară de aceștia, 129 de jandarmi au fost luați prizonieri de către trupele austro-germane, fiind repatriați din captivitate la sfârșitul lunii aprilie 1918.