Gradinita 14 din Botosani, in vizorul Ministerului Educatiei

campania.jpg

Gradinita 14 din Botosani, in vizorul Ministerului Educatiei. Oficialii MEC au dat curs sesizarii inaintate in urma cu o luna de senatorul independent Liviu Cimpanu, cu privirea la cheltuirea nejustificata a unor sume alocate prin bugetul de stat de catre aceasta unitate de invatamint.  Concret, senatorul Liviu Campanu a solicitat Ministerului Educatiei corpul de control la Botosani, pentru a face verificari la Gradinita 14, pentru ca acesteua i-au  fost alocate fonduri importante printr-o hotarire de Guvern, insa tot bugetul alocat a fost folosit doar pentru un constructia unui gard si amenajarea unui teren de joaca.

"Am făcut o interpelare ministrului Educaţiei şi am cerut trimiterea unui corp de control la Botoşani. In 2010, pentru unele unităţi de învăţământ au venit finanţări pe proiecte de hotărâri aprobate de Guvern. Una dintre acestea este Grădiniţa 14, care nu are personalitate juridică. A primit un miliard lei pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii precum şi pentru gardul aferent împrejmuirii. Să vedeţi ce s-a făcut cu acel miliard. S-a cumpărat plasă de gard de la Metro care a fost pusă fără bordură de beton, iar parcul constă în patru măsuţe de plastic cu câte patru scaune de plastic şi o căsuţă de lemn. Toate acestea în valoare de un miliard de lei. Dacă aduceţi oricât de mulţi evaluatori, veţi vedea că această lucrare nu costă mai mult de 20.000 lei", a declarat la acea data Cimpanu.

Potrivit acestuia, licitatia a fost organizata de Primaria Botosani iar gradinita respectiva a folosit doar 20% din valoarea alocata. Saptamina trecuta, corpul de control al MEC a solicitat Inspectoratului Scolar Judetean documentele privind investitia de la Gradinita 14 Botosani. Dupa cercetari, va fi trasa si o concluzie: respectiv daca reclamatia facuta de senatorul Liviu Campanu a fost sau nu intemeiata.

Castilio.JPG