Sute de elevi isi vor pierde alocatiile de la stat din cauza absentelor sau a notelor scazute la purtare

campania.jpg

Sute de elevi isi vor pierde alocatiile de la stat din cauza absentelor sau a notelor scazute la purtare. Desi numarul exact al elevilor care vor ramane fara ajutorul banesc se va sti abia in luna iunie, atunci cand Agentia Judeteana de Prestatii Sociale va centraliza datele primite de la Inspectoratul Scolar Judetean, o statistica prezentata deja de ISJ cu privire la situatia scolara a elevilor din primul semestru al acestui an scolar confirma deja acest fapt.

Statistica mai releva faptul ca in primul semestru al anului scolar in curs un procent de 0,33% dintre elevi au avut abateri disciplinare la clasele I-IV si tot aici 2,55% dintre elevi au avut note intre 9,99 si 7 scazute la purtare, iar alti 0,24% au avut note sub sapte la purtare. Numarul elevilor cu note scazute la purtare creste in invatamintul gimnazial, unde 11,91% au avut note la purtare intre 9,99 si 7, iar alti 1,5% note sub sapte. Cu abateri disciplinare au fost 1,44% dintre elevi din gimnaziu. Si in invatamintul liceal 4,31% dintre elevi au avut abateri disciplinare, 18,98% au avut note la purtare intre 9 si 7, iar alti 4,42% note la purtare sub 7.

"Conform legii, noi vom cere situatia de la Inspectoratul Scolar la sfirsitul trimestrului II. In cazul in care elevul a acumulat 20 de absente pierde dreptul banesc si daca are nota sub 8 la purtare", a precizat Sebastian Tocariu, directorul AJPS Botosani.

Castilio.JPG