Situație de tot râsul la un concurs organizat de Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. Niciunul din cei 27 de candidați înscriși pe un post de asistent medical debutant în ambulatoriul de specialitate al spitalului nu a fost admis la proba scrisă.
Medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat examenul scris a fost unul de bun simț, însă candidații nu s-au pregătit. Candidații trebuiau să ia minim 7 pentru a trece proba.
”Atâta timp cât nimeni nu reușește să treacă de proba scrisă, poți să acuzi de severitate și duritate în momentul în care ajungi la proba practică. Scrisul, din punctul meu de vedere este o chestie de bun simț, cu atât mai mult cu cât la proba scrisă lucrurile decurg în fața candidaților, atunci sunt scoase subiectele aleatoriu din calculator. Grilele nu sunt aranjate și în general la fiecare examen se modifică grilele, tocmai pentru a nu exista suspiciune. Ca subiecte sunt de bun simț”, a precizat medicul Alexandroaie.
Acesta susține că sunt, de asemenea, voluntari care își fac treaba cu seriozitate la patul bolnavului, în timp ce alții preferă să stea pe holurile spitalului și să își facă selfie.
”În decursul școlii au acea activitate de voluntariat. Cei care vin și fac cu conștiinciozitate voluntariatul, știu. Sigur că experiența se capătă de-a lungul timpului, dar dacă tu nu te prezinți nici la acel voluntariat, care înseamnă practica impusă în timpul școlii sau nu îți desfășori activitatea sau nu te implici…Sunt unii care vin și trag asistentele de mână să le pună la treabă, sunt alții care stau pe holuri și își fac selfie cu holul spitalului, este clar că e o diferență între cel care se implică și cel care nu se implică”, a completat medicul botoșănean.
Candidatii nu s-au pregatit cu cate 7000 de euro de asta nu a trecut nimeni la proba scrisa. Sa va fie rusine! Numai pe bani si pe pile se poate angaja cineva in orasul asta.
Este o rusine ca exista tineri in Botosani dispusi sa lucreze zilnic in spital, fara bani, doar ca sa capete experienta dar Spitalul Judetean Botosani refuza sa ajute acesti tineri desi se plang in permanenta de lipsa de personal. Si daca accepta acest voluntariat, tinerii sunt purtati pe drumuri saptamani bune, o semnatura sau o aprobare fiind un adevarat miracol de obtinut.
In ceea ce priveste voluntarul care face „selfie” pe holul spitalului, or fi fost unul sau doi, spitalul are dreptul sa intrerupa contractul de voluntariat daca sunt motivati.
Asadar d-lor doctori nu aruncati cu noroi in tinerii care vor sa invete. Pentru ca, desi exista nenumarati doctori acuzati de malpraxis, noi tot mergem cu speranta in spitale , pentru ca stim ca sunt si multi alti doctori care isi sacrifica familia si timpul lor personal pentru binele nostru.