Președintele PNL, Costel Șoptică, cere demisia conducerii Consiliului Județean. Acesta a declarat vineri, într-o conferință de presă, că actuala conducere a Consiliului Județean nu a făcut nimic în județ, fiind una din cele mai slabe echipe din 1989 încoace.
Liderul PNL a dat drept exemplu eșecul cu licitația drumului strategic, însă a spus că reprezentanții CJ nu s-au implicat pentru a ajuta primăriile care au rămas fără bani pentru plata indemnizațiilor însoțitorilor persoanelor cu handicap.
Șoptică a venit și cu soluția, în cazul în care cei trei lideri vor demisiona: va numi la conducerea CJ consilieri județeni ai PNL,
”Consider că este necesară demisia întregii conducerii a CJ, nu mă refer nici la Costică Macaleți, nici la domnul Birta, ci la întreaga conducere PSD, pentru a nu mai fi puși în situația noi, cei de la PNL, să dăm, soluții. Știm cu toții că cei de la CJ nu au făcut nimic. După 1989, conducerea CJ nu au fost în stare să facă nimic, nici măcar să pună în aplicare licitația de la drumul strategic”, a menționat Șoptică.
Acesta a acuzat totodată faptul că rectificările de buget din luna august au fost bătaie de joc la adresa unor primării din județul Botoșani, care au primit sume derizorii.
”O chestiune care capătă dimensiuni și afectează tot mai mult populația este cea a rectificării debuget. Nu s-a vorbit de către PSD aproape deloc de rectificarea de buget și dacă s-au făcut rectificări s-au făcut în bătaie de joc: 2000-3000-4000 lei, adică o nimica toată. Avem UAT-uri care sunt în imposibilitatea de a plăti indemnizațiile pentru însoțitorii persoanelor cu handicap și mai nou chiar indemnizațiile acestor persoane. Avem comuna Răchiți, unde ar mai fi nevoie până la sfârșitul anului strict pentru această problemă de 392.000 lei. La Ștefănești- deficitul este mult mai mare. Doar pe funcționare care include și plata indemnizațiilor au nevoie de 708.000 lei. La Ștefănești sunt investiții și numai pentru partea de cofinanțare ar fi nevoie de peste un milion lei”, a adăugat Șoptică.
El a mai spus că la Hănești mai este nevoie de 410.000 lei iar la Dângeni-608.000 lei.
”Deja primarii au făcut, pe lângă adrese către prefectură, Consiliul Județean și Guvern, implicit deplasări, iar demersul lor a rămas fără rezolvare, pentru că nici Prefectura și nici CJ nu au făcut demersuri către Guvern pentru sumele necesare”, a mai spus Șoptică.