Lucrări de cadastru la final, într-o comună din județul Botoșani

Una din primăriile din județ a ajuns la final cu lucrările de cadastru sistematic.

 Joi, în prezența prefectului Dan Șlincu, la sediul primăriei comunei Coșula a avut loc o întâlnire de lucru pe acest segment, între conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) și primarul comunei Coșula, Mircia Acatrinei.

          ”Vă felicit domnule primar, sunteți un exemplu pentru tot județul. Acesta este un moment foarte important pentru comunitatea locală. Vă felicit și pe dumneavoastră, domnule director OCPI, pentru implicarea de care ați dat dovadă. Cu aceste rezultate, județul Botoșani este peste media pe țară”, a fost mesajul prefectului Dan Șlincu.

În completarea reprezentantului guvernului în teritoriu a venit și primarul Mircia Acatrinei, care a susținut că toate aceste lucrări sunt, într-adevăr, o mare realizare pentru administrația locală.

 ”Beneficiarii acestor lucrări sunt locuitorii comunei Coșula, persoane fizice și juridice, care dețin imobile pe raza acestei unități administrativ – teritoriale. Începând cu data de 12 august, lucrările sunt afișate la sediul primăriei pentru 60 de zile, perioadă în care persoanele interesate pot depune contestații sau cereri de rectificare”, a menționat Mihai Bâlbă, șeful OCPI.

          Lucrările de cadastru sistematic de la Coșula au fost finanțate din fondurile Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și fac parte din Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015 – 2023 (PNCCF). Acest program are ca obiectiv principal înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor, cum ar fi terenuri, clădiri și apartamente, din România, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, finanțat din venituri proprii ale ANCPI, în sumă de aproximativ 900 milioane de euro și din fonduri externe nerambursabile, obținute prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, lucrările pot fi finanțate și din bugetele unităților administrativ – teritoriale, care au primit în acest an sume de 150.000 de lei / UAT, față de 135.000 de lei / UAT, în 2016.

          În județ, per total au fost prinse în lucrări de cadastru, atât prin finanțare ANCPI cât și prin POR, cinci unități administrativ – teritoriale. Doar la Coșula au fost finalizate lucrările, la Copălău sunt în derulare iar la Sulița, Mihai Eminescu și Vlădeni, acestea vor începe în perioada următoare, potrivit unui comunicat al Cancelariei Prefectului.

         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *