„In asteptarea lui Mos Nicolae”, spectacol desfasurat, duminica, la Teatrul „Mihai Eminescu”

vis_de_artist_cor_lic_teor_n_iorga.jpg

Duminica, la Teatrul ”Mihai Eminescu”, a avut loc spectacolul ”In asteptarea lui Mos Nicolae”. Organizata de Asociatia culturala ”Vis de Artist” in colaborare cu Consiliul Judetean, Muzeul Judetean, Directia pentru Sanatate Publica, Teatrul ”M. Eminescu”, manifestarea a fost cuprinsa  in cadrul programului ”Intalnirea de astazi”, ajungand la editia a XIX-a.

vis_de_artist_sc_11.jpg
Au evoluat pe scena 182 de participanti in 23 de momente artistice care au debutat si s-au incheiat prin marcarea a 60 de ani de la moartea pianistului si compozitorului Dinu Lipatti si care au inclus: muzica usoara, corala, etno, folk, dansuri de societate, dansuri grecesti, sceneta ”Orfeu si Euridice”.

vis_de_artist_dans_Katharsis_Laurian.jpg 

La desfasurarea spectacolului au contribuit copiii de la Asociatia ”Special Additions” sub indrumarea Andreei Trufasu si a voluntarilor de la ”A.T.Laurian”, Clubul ”Pro Dance” – prof. Constantin Dicu, trupa Katharsis de la Colegiul Național A.T.Laurian – prof. Coca Dorica , clasa a II-a E de la Școala 11 – inv. Corina Palade, corul Liceului Teoretic ”N. Iorga”– dirijor prof. Laurentiu Palade,  membrii Asociatiei culturale ”Vis de Artist” – prof. Cătălina Constantinovici.
In cadrul spectacolului au fost anuntati cei 38 de premianti ai concursului ”Scrisoarea mea pentru Mos Nicolae”, desfasurat pe parcursul lunii noiembrie, si realizat cu sprijinul Editurii Agata din Botosani. Au participat 155 de copii din Botosani, Dorohoi, Vlasinesti, comuna Concesti, Baiceni- comuna Curtesti, Pomarla, Hanesti, localitatea Borolea- comuna Hanesti, Calarasi, Ibanesti, Stiubeni, Roma, Catamarasti Deal, Vaculesti, cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani. Toti concurentii au primit Diplome de Merit, iar scrisoarea care va fi publicata in revista ”Luceafarul” apartine Sabinei Dupir din Botosani.

vis_de_artist_final.jpg


Evenimentul a fost mentionat duminica si in cadrul emisiunii ”Suflet de copil. Recreatia Mare” de la Radio Iasi, in care doua dintre premiante, Adina Gradinaru si Alexandra Barbacariu, si-au citit scrisorile lor catre Mos Nicolae. De asemenea, organizatorii au realizat in holul Teatrului o mica expozitie cu cele mai frumoase scrisori trimise de copii pentru acest concurs. Coordonatoarea acestui proiect si semnatara regiei spectacolului este prof. Catalina Constantinovici, presedinta Asociatia culturale ”Vis de Artist”: ”Astazi am retrait cu totii momente de magie atat prin spectacolul prezentat, cat si prin scrisorile pe care le-am citit. De aceea, ultimul cuvant apartine copiilor: Te iubesc si te astept Mos Nicolae pentru ca faci parte din farmecul copilariei mele! Cu drag, Sabina Dupir.

cartoane_castilio2.jpg