Tramvaiele din Germania vor ajunge in Botosani abia in primavara anului viitor

Societatea Eltrans s-a imprumutat cu 800.000 lei. Reprezentantii societatii au perfectat deja actele privind deschiderea unei linii de creditare cu Banca Comerciala. Iulian Apotrosoaei, directorul economic al Eltrans, a declarat ca incepind de luni linia de creditare va fi functionala. El spune ca societatea va lua din cont bani atunci cand va fi necesar, insa in niciun caz pina la sfirsitul anului.

"Am negociat cu banca un comision zero la neutilizarea liniei de credit. Asta inseamna ca daca am nevoie de un miliard de lei iau un miliard, iar celelalte sapte miliarde raman la disponibilitatea societatii si nu platim nimic ca si comision. Sunt banci care iau comision de neutilizare". a precizat directorul economic al Eltrans.

Potrivit acestuia, linia de credit va fi deschisa pentru nevoile de exploatare a societatii, respectiv efectuare plati salarii, sume datorate la bugetul de stat, TVA, urmind ca achizitia celor zece tramvaie second-hand, care vor fi aduse din Germania, sa se realizeze din surse proprii.

"Facem asa pentru ca nu am luat un credit de investitii, ci am o linie de credit pentru nevoi de exploatare. In momentul in care linia de credit nu este comisionata o pastrez si o reinnoiesc in fiecare an, pentru ca nu se stie niciodata ce nevoi ai. Eu am disponibil opt miliarde, dar asta nu inseamna ca il cheltui tot. Cheltui patru-cinci miliarde", a mai spus Apotrosoaei.

El spune ca societatea isi permite acest grad de indatorare. In ceea ce priveste noile tramvaie, acestea vor fi luate abia in primavara anului viitor cu bani din bugetul propriu..

"Noi am declansat deja procedura de achizitie in SEAP, pentru ca suntem obligati. Licitatia va fi undeva in partea a doua a lunii decembrie si va mai dura aproape doua luni incarcatul si transportul tramvaielor din Dresda", a adaugat directorul economic al Eltrans.

cartoane_castilio5.jpg