Cinci botoșăneni au făcut toxiinfecție alimentară după praznic. Care ar fi cauza!

cladirea Sectiei de infectioase ar putea fi modernizataCinci persoane s-au prezentat la Secția Boli Infecțioase cu simptomatologie digestivă, la începutul acestei săptămâni, după ce au participat  sâmbăta trecută la un eveniment în familie.

În următoarele 24-48 de ore au debutat manifestările digestive, motiv pentru care s-au prezentat la Secția Boli Infecțioase. Starea pacienților este bună , în prezent fiind sub supraveghere”, a declarat Teodor Ferariu, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Manipularea necorespunzătoare a alimentelor și lipsa de igienă a mâinilor sunt principalii factori implicați în declanșarea toxiinfecțiilor alimentare, susțin reprezentanții DSP Botoșani, care au a demarat ancheta epidemiologică pentru a depista sursa.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *