Viceprim-ministru și ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu a semnat, sâmbătă, la Dorohoi, mai multe contracte ce vizează realizarea unor investiții în județul Botoșani, în prezența parlamentarilor PSD, a unor primari și viceprimari ai județului Botoșani.
Este vorba de construcția unui bazin de înot în municipiul Dorohoi, construcția de săli de sport în Cordăreni, Mitoc, Curtești, Lozna, precum și construcția unui cămin cultural în Trușești.
”Nu au trecut două săptămâni, maxim trei, de când Doina (nr. Doina Federovici) cu parlamentarii de Botoșani, cei doi primari de Dorohoi și Săveni au fost la minister la o discuție cu mine. Și le-am promis că vin la Botoșani, că vin în Dorohoi. De regulă, nu îmiplace să vin cu mâna goală și nu am venit nici de această dată cu mâna goală, ci am venit să sprijin oameni extremi de importanți pentru această țară, și acești oameni sunt primarii. Și am venit la Botoșani , așa cum merg prin toate județele țării, pentru că în primul rând vreau să continui parteneriatul și discuțiile cu primarii, în al doilea rând vreau să văd cu ochii mei ce fac comunitățile din această țară. (…)Spun pe unde merg că acest Program Național de Dezvoltară Locală într-adevăr dezvoltă satul românesc și comunitățile rurale. Niciodată o altă guvernare nu a alocat atâția bani pentru satul românesc.”, a declarat Suciu.
După semnarea contractelor, ministrul a vizitat șantierul din Dorohoi unde se construiește un nou lot de locuințe ANL. După Dorohoi, Daniel Suciu va merge la Vârfu Câmpului și Bucecea, după care la Săveni.
O simpla intrebare pentru d-l primar si parlamentarii de Botosani ai PSD. In comuna Trusesti s-au atins toate problemele comunei si a ramas doar Caminul Cultural? Ma bucur ca se materializeaza o ideie, este buna si asta, dar cum ramane cu celelalte probleme, cum ar fi, apa si canalizarea in localitatile care formeaza comuna, drumurile care fac legatura intre localitati si in special cele judetene care u ramas la stadiul anilor 1950. Va rog sa va uitati la cumuna invecinata Durnesti, unde se vede mana de fier a primului gospodar, comuna care nu se poate mandri cu faima comunei Trusesti, care candva a fost o comuna frumos gospodarita , care se dorea sa ajunga orasin anii 1980, iar acum 65 de ani era raion. Ma doare sufletul cand vad in ce stare a ajuns comuna mea natala, sunt atatea fonduri nerambursabile, chiar nu se pot atinge nimeni de ele? Sunt localitati rurale care se disting prin curatenie si facilitati pentru locuitori in anul 2019. La Trusesti chiar nu se poate nimic? Stiu comuna este saraca si populatia imbatranita, dar cu putina bunavointa si mai multa determinare din partea celor ce conduc comuna, sunt sigura ca se poate.