Proprietarul fabricii UPSS din Botosani, Catalin Chelu, retinut de procurorii DNA pentru ca a incercat sa il mituiasca pe chestorul Dan Fatuloiu

CHELU1.jpg

Proprietarul fabricii UPSS (fosta IUPS2) din Botosani si fostul proprietar al fabricii Portelanul din Dorohoi, Catalin Chelu, a fost retinut, vineri, de procurorii DNA pentru ca a incercat sa il mituiasca pe chestorul Dan Fatuloiu. Potrivit npostului de televiziune Realitatea, omul de afaceri i-a oferit drept mită un milion de euro secretarului de stat Dan Fătuloiu. Se pare că acesta a refuzat banii şi mituitorii au fost încătuşaţi de DNA în urma unui flagrant.

Potrivit primelor informaţii, poliţiştii au oprit în trafic două maşini de lux în zona Victoria. Într-una din maşini se afla Cătălin Chelu, iar în cea de-a doua se afla Gabriel Constantinescu, un apropiat al omului de afaceri, împreună cu soţia şi copilul. Cei doi au fost duşi la secţia de poliţie pentru audieri, iar maşinile lor au rămas în zona Victoria pentru a fi percheziţionate.

În maşina lui Gabriel Constantinescu au fost găsite acte şi o sumă importantă de bani.

Potrivit "Topului Forbes 500 miliardari", omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu (44 ani) are o avere estimată la 17 milioane de euro şi este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe bursa românească de acţiuni, scrie Adevărul.

Luna trecută, Chelu a fost acuzat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) că a încercat şi a reuşit, prin diverse firme, să obţină controlul unui pachet de acţiuni mai mare decât permite legea la SIF-uri. El este obligat să vândă acţiunile până rîmâne cu mai puţin de 1%, mai relatează Adevărul.

Secretarul de stat Dan Valentin Fătuloi este cel trimis de ministrul Igaş la Pitra Neamţ  pentru a se ocupa de ancheta de la IPJ Neamţ. Fătuloiu i-a cerut ministrului Traian Igaş să-l schimbe din funcţie pe şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, ca urma a asasinatului de la Piatra Neamţ. Şi tot Fătuloiu i-a cerut ministrului Internelor, Traian Igaş, să-l demită din funcţie pe şefului Poliţiei Române, Petru Tobă.

cartoane_castilio_2.jpg

One thought on “Proprietarul fabricii UPSS din Botosani, Catalin Chelu, retinut de procurorii DNA pentru ca a incercat sa il mituiasca pe chestorul Dan Fatuloiu

Comments are closed.