Titlul Miss Boboc 2010 merge la Liceul de Arta, iar Mister Boboc 2010 la Colegiul Eminescu

foto2712109.jpg

Eleva Alexandra Mera de la liceul de Arte Stefan Luchian a cistigat, miercuri seara, titlul de "Miss Boboc" 2010, în urma unei competitii care s-a desfasurat la Casa Sindicatelor si care a reunit cele mai frumoase eleve de clasa a- IX-a. La masculin, titlul de Mister Boboc 2010 a fost citigat de Dan Ilie, de la Colegiul National Mihai Eminescu.Concursul "Toamna Bobocilor" ajuns în acest an la cea de-a 17-a ediţie a reunit câştigătorii concursului de Miss şi Mister Boboc desfăşurat în aceeaşi locaţie pentru fiecare liceu în parte. Juriul condus de adjunctul Inspectoratului Şcolar, Daniel Botezatu a mai acordat şi alte premii în afara titlurilor de Miss şi Mister Boboc. Acestea au fost următoarele:

Premiile Avon: Ioana Prudeanu (Colegiul Mihai Eminescu) şi Dan Ilie (Colegiul Mihai Eminescu)

Premiul Telegenie: Alexandra Mera şi Dan Ilie

Premiul Casei de Modă Miss Julia: Alexandra Mera

Premiul Direcţiei de Tineret şi Sport (constând în 2 premii a câte un sejur de 6 zile): Dan Ilie şi Alexandra Mera

Premiul de Popularitate: Alexandru Gavril şi  Monalisa Puruhniuc (ambii de la Colegiul A.T Laurian)

Alexandra Mera şi Dan Ilie, cei doi care au obţinut titlurile de Miss şi Mister Boboc, au fost şi concurenţii cu cele mai multe premii obţinute în finala concursului.  Alexandra Mera este obişnuită cu scena, ea făcând parte din grupul de copii şi adolescenţi Cheia Sol. Adolescenta, elevă în clasa a IX-a A a Liceul de Arte Ştefan Luchian, a prezentat în 2009 spectacolul "Gala valorilor feminine" organizat de Primăria Botoşani. Pasionată de muzică, deţinătoarea celui mai recent titlu de Miss Boboc, a declarat că nu va da cariera muzicală pe una de modelling. Premiul obţinut în finala concursului a fost o surpriză pentru câştigătoare. "Nu mă aşteptam să câştig pentru că toate concurentele au fost foarte frumoase şi au avut o prezenţă scenică foarte bună. Muzica rămâne pasiunea mea", a declarat Alexandra imediat după terminarea concursului . Spectacolul a început la ora 18.00 şi a cuprins pe lângă probele de dans, de zi, de sport şi de seară şi momente artistice susţinute de elevi ai şcolilor participante. Printre aceştia s-au remarcat duo Criss, Miruna Buză, trupa de dans Extazy, Ioana Mititelul grupul de dans Mini Angels, Claudia Rusu, dansatorii Raul Poamăneagră şi Cristiana Moraru, Viviana Sposub, grupul Fortissimo sau Diana Catană. Numeroasele momente artistice au pus însă în umbră concursul dedicat celor mai frumoşi "boboci" simţindu-se astfel lipsa unor probe de aptitudini, de practică sau de talent la care să fie supuşi concurenţii. Un punct slab al serii l-a constituit din păcate şi sonorizarea care  a făcut  ca momentele artistice precum şi intervenţia celor care au înmânat premiile să nu fie la înălţime. Printre cei care au urcat pe scenă pentru a-i felicita pe  câştigători  s-a aflat şi Ada Macovei, şeful Inspectoratului Şcolar Botoşani care înainte de a înmâna premiul, a mulţumit atât cadrelor didactice  care i-au pregătit pe concurenţi cât şi părinţilor care i-au susţinut în competiţie, mai puţin spectatorilor care s-au manifestat printr-un comportament nu tocmat potrivit unei săli de spectacol. Acesta lucru a fost subliniat şi în discursul de final al directorului Casei de cultură a Sindicatelor, Valentin Rău. "Vreau să mulţumesc celor care au înţeles până la urmă că se află într-o sală de spectacol şi nu pe stadion", a spus acesta. Directorul instituţiei-gazdă a fost nevoit să intervină în timpul spectacolului, la solicitarea şefei IŞJ Botoşani pentru a calma spiritele galeriilor întrucât membrii acestora au început să se manifeste urât atuncând cu cocoloaşe de hârtie şi hulind pe adversarii celor preferaţi.

Profesorii care i-au pregătit pe concurenţi pentru acest concurs au primit din partea organizatorilor diplome de merit, la fel cum toţi participanţii în concurs  au fost  răsplătiţi  cu diplome de participare. Mai trebuie menţionat că la randul lor, reprezentanţii Casei de Cultură a Sindicatelor au acordat o serie de premii unor concurenţi care s-au remarcat în concurs.

foto_1.jpg

foto2860171.jpg

cartoane_castilio3.jpg