Administratorul fabricii de alcool Quasar, Dumitru Ursu, trimis in judecata

Dumitru Ursu, administratorul societatii Quasar, si directorul de productie, Victor Neagu, au fost trimisi in judecata pentru ca au comercializat ilegal aproape 10.000 de litri de alcool, informeaza Tele M. Acestia au prejudiciat statul cu nu mai putin de 40.000 de euro, bani pe care ar fi trebuit sa-i dea statului pe accize si impozit pe profit.
Cei doi botosaneni au fost descoperiti de oamenii legii ca faceau afaceri ilegale cu alcool in urma cu patru ani, in cadrul unei operatiuni de supraveghere a traficului cu produse accizabile.
Atunci, politisitii au identificat in trafic, pe raza localitatii Frumusica, o cisterna care apartinea firmei Quasar incarcata cu aproape 10.000 de litri de alcool etilic, fara acte de provenienta. Intreaga cantitate de alcool ce urma a fi livrata unei firme din Bucuresti si cisterna au fost indisponibilizate, iar pe numele celor doi oameni de afaceri s-au intocmit sesizari penale. In baza probelor adunate, la sfarsitul saptamanii trecute  procurorii au dispus trimitrea lor in judecata.
Potrivit procurorului Aurel Simion, purtator de cuvant Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani, cei doi afaceristi sunt judecati in stare de libertate, iar daca vor fi gasiti vinovati risca sa petreaca pana la patru ani dupa gratii. Ceva mai norocosi a fost patronul bucurestean care urma sa achizitioneze marfa si soferul cisternei. Pentru ca procurorii nu au avut suficiente probe impotriva lui, a fost scos de sub urmarire penala.

cartoane_castilio4.jpg