PDL a votat „din greseala” TVA de 5% la mancare si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti seara, un proiect de lege initiat de parlamentari PSD+PC si PNL prin care se instituie aplicarea TVA de 5% la alimentele de baza, cum ar fi painea, carnea, laptele, uleiul vegetal si zaharul. Printre cei care au votat s-au aflat si deputatii PDL de Botosani, Catalin Obuf Buhaianu, Stelica Strugaru Iacob si Neculae Rebenciuc.

"A fost o confuzie care nu face bine Parlamentului pe ansamblu. O vom repara saptamina viitoare, cind vom depune un proiect de lege pentru a repara gresela", a afirmat Buhaianu.

Liderul interimar al PDL, senatorul Dan Humelnicu, sustine ca greseala trebuie reparata tot de deputati, fara insa a lua in calcul sanctiuni pentru cei care au votat eronat.

"La Senat, proiectul a fost respins. Vor repara greseala si cu asta basta. Daca e de sanctionat cineva, este liderul de grup, casre trebuia sa caste gura mai bine", a afirmat Humelnicu.

Al doilea proiect votat din eroare de democrat-liberali prevede ca "venitul impozabil din pensii se stabileste prin scaderea venitului din pensii a sumei de 2.000 lei neimpozabile lunar".

Votul la cele doua propuneri legislative a fost: 286 pentru, din care 115 de la PDL, 75 PSD, 42 PNL, 17 UDMR, 18 de la minoritati si 12 din randul independentilor.

cartoane_castilio.jpg