Primăria nu a fost prejudiciată prin diminuarea redevenței pentru terenul de la mall. Cel puțin asta a reieșit din expertiza tehnică cerută de instanță, în urma căreia s-a concluzionat că prețul stabilit prin hotărâre de Consiliu Local a fost unul corect. Procesul în care primarul municipiului Botoșani Cătălin Flutur a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu se apropie de final.
Alți patru angajaţi ai Primăriei Botoşani, Adriana Zăiceanu, Cezar Puiu, Mihaela Gontineac şi Ioan Apostu, sunt cercetați în același dosar pentru complicitate la abuz .
”Ce pot să vă spun este că expertiza spune că nu s-a produs prejudiciu municipalității. Expertul a spus exact ce s-a întâmplat. Era o hotărâre de Consiliu Local și atâta timp cât vrei să faci ceva în orașul ăsta, și mulți spun să dăm investitorilor și facilități numai să vină să se apuce, și era o practică la Botoșani și nu numai ca pe perioada execuției lucrărilor îți iau cu organizare de șantier. Logic este ca atât cât cineva face ceva și lucrează, nu-i lua nimic. Cel puțin din ce am încasat până acum, din concesiuni și autorizații la mall s-a acoperit suma ”, a spus primarul Cătălin Flutur.
Procurorii susţin că prejudiciul din „Afacerea mall” este de peste două milioane de lei, el fiind calculat ca diferenţă între concesiunea stabilită şi concesiunea plătită de Moldova Turism SA Iaşi şi Uvertura City Mall SRL Botoşani.
Următorul termen al procesului este 19 februarie.
Nu ai mancat ustoroi ….. nici gura nui miroase…