Un barbat cu SIDA este acuzat de transmiterea cu buna stiinta a bolii catre sotia sa

Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Botosani se confrunta cu un caz fara precedent, potrivit Tele M. Ei il cerceteaza pe un barbat in varsta de 39 de ani bolnav de SIDA acuzat ca si-ar fi imbolnavit sotia cu boala incurabila care i-a adus decesul. Barbatul a fost retinut joi seara pentru transmiterea cu buna stiinta a sindromului imuno-deficitar dobândit, iar vineri i s-a adus la cunostinta ca este cercetat si pentru omor.
Barbatul a fost diagnosticat cu boala incurabila in urma cu zece ani si se afla in tratament prin programele derulate de Casa de Asigurari de Sanatate. Desi se stia bolnav, anul trecut a cunoscut o tanara asistenta medicala si a intretinut relatii sexuale cu aceasta, fara sa-i spuna nimic de boala de care suferea.
Dupa sase luni, fata- cu care s-a si casatorit siu care a devenit mama- a descoperit ca a fost infestata cu virusul HIV. Pentru ca a aflat prea tarziu, iar boala era intr-un stadiu avansat, tanara a decedat in scurt timp. Pentru ca fapta comisa este una deosebit de grava, barbatul a fost retinut de politisti.

"Parchetul de pe linga Tribunalul Botosani efectueaza cercetari intr-o cauza privind transmiterea sindromului imunitar dobindit de catre un cetatean din Botosani, in virsta de 39 de ani, asupra unei persoane, fost cadru medical. Cei doi au intrat in relatii de concubinaj si dupa o perioada de timp s-a constatat ca persoana respectiva a fost infestata. Stadiul bolii in momentul in care a a aflat ca este infestata era mult prea avansata si, in urma transmiterii acestui sindrom, persoana respectiva a decedat", a afirmat Aurel Simion, purtatorul de cuvant Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani.

Daca va fi gasit vinovat de cele doua infractiuni, barbatul risca sa petreaca pana la 15 ani dupa gratii.

Barbatul, care are antecedente penale grave, urma sa fie arestat preventiv pentru 29 de zile.