Criza forței de muncă! O mare fabrică din Botoșani a adus muncitori din Sri Lanka

muncitori din Sri Lanka, adusi la Botosani
foto: medium.com

O cunoscută fabrică din Botoșani a apelat la „importul” de muncitori, pe fondul crizei forțe de muncă din Botoșani și din România. Este vorba de societatea comercială G.T. Company, care este administrată de omul de afaceri italian Gino Tortomasi.

Fabrica de confecții de la Botoșani a adus 46 de muncitori din Sri Lanka, pe care îi va plăti cu 550 de euro/lună. Muncitorii vor fi cazați în niște spații din incinta fostelor Uzine Textile Moldova și vor beneficia de hrană zilnică.

G.T. Company este o societate care a avut în medie peste 300 de salariați, cifra sa de afaceri din 2017 fiind de 18,2 milioane de lei.

Firma lui Gino Tortomasi este cea de-a doua societate din Botoșani care apelează la forță de muncă din afara țării. Anul trecut, societatea Tehnic Asist a adus 50 de muncitori din Vietnam.

Soluție împotriva crizei de muncitori! O cunoscută companie din Botoșani a angajat muncitori din Asia

10 thoughts on “Criza forței de muncă! O mare fabrică din Botoșani a adus muncitori din Sri Lanka

  1. 550 euro fac 2600 ron plus cazare si masa…..la ce suma se ajunge..??? plus vize de munca…oare nu gaseau oameni in Botosani cu 3000 ron pe luna..??? poate si-au adus muncitori ce lucreaza 12-14 ore pe zi, 7 din 7, doar asa se pot justifica investitiile……

  2. Cu siguranta ca noii angajati lucreaza multe ore. Se tot plang angajatorii din botosani ca nu este forta de munca. Ba este forta de munca dar romanii s.au saturat sa lucreze pe trei perje iar patronii sa se lafaie in bani. Sa ne uitam la formens, omu e asa de sarac incat isi face blocuri in tot orasul. Acesti patroni s.au obisnuit cu sclavi iar principalii vinovati de plecare romanilor din romania sunt ei pentru ca ei nu i.au respectat niciodata pe cei pe care i.au angajat. Exista bun simt la acesti patroni? Nu! Si nici nu stiu ce e aia.

    1. Alina astia nu vin aiurea singuri la munca . Vin prin agentie cu contract de munca . Le da 550 euro plus cazare transport si masa. Eu nu inteleg de ce nu da la un roman salarul asta . Ca ar munci lumea. Dar patronii dau in confectii cel putin , maxim 800 – 1000 lei si taie din bonurile de masa pe motiv ca nu s-a facut planu’. Planul ala pus de ingineri imposibil de facut nici cu 10 ore de munca/zi. Sa munceaca si vietnamezii astia nu am nimic impotriva . Dar sa ia salar mai mare ca un roman asta ma deranjeaza . Eu nu cred ca romanii au salarii mai mari in italia de ex decat italienii. Si pentru 1300 lei cat zici ca ar lua net eu cred ca ar sta acasa la ei.

  3. Cazarea si-o scot singuri. Fii convins ca au „plan”:)) Acel „plan” e de fapt cheltuiala cu cazare,mancare,etc. Asa au si cei adusi la Formens de prin toate vagaunele judetului. Sunt prostiti ca au transport asigurat,dar de fapt si-l asigura singuri prin acel „plan de productie” unde muncesti ca robul 13 ore pe zi. Dar care-i prost si munceste pe 2 lei…i-ai si traista ca merita.

  4. 550 inseamna 2608 de lei, bani pe care nu cred ca ii primeste niciun roman care lucreaza la ei. Doar daca intra in costurile cu cazarea si masa sau e vrajeala ca tot prostii de romani sa se inghesuie sa lucreze la acesti golani

  5. Intotdeauna ne gandim la numarul de ore nu si la cat facem in nr acela de ore!!! Va fi o mare problema cand tot mai multi angajatori vor vedea ca pot sa lucreze mult mai eficient si in confectii, si in constructii, si in turism cu vietmanezi, srilankezi, kongolezi decat cu romani!

  6. Nici un roman nu câștigă atât de mult în confecții. Chiar dacă realizează planul. Iar mâncarea și cazarea nu le plătește nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *