Agenții economici care au licitat în urmă cu patru ani pentru spații comerciale la Parcul de agrement Cornișa nu vor putea să le folosească. Și asta pentru că una din clauzele contractului de finanțare cu fonduri europene împiedică ca spațiile din parc să fie atribuite către terți.
Șase agenți economici au luat spații la Cornișa unde nu vor putea intra, iar acum Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement Botoșani, cea care administrează parcul, face demersuri împreună cu reprezentanții Primăriei să se obțină o derogare ca măcar DSPSA să presteze alimentație publică.
”Am fost informați de proprietarul investiției, în speță municipiul Botoșani, că o clauză din contractul de finanțare ne împiedică să dăm către terți. De altfel, nici nu înțeleg cum s-a făcut procedura de licitație în 2015 și s-a atribuit celor șase comercianți. S-au făcut discuții preliminare în acest sens la Agenția de Dezvoltare Nord-Est și Ministerul Dezvoltării, iar pe 13 februarie vom merge la întrunire din județul Suceava să discutăm cu aceștia și să obținem o derogare de la această regulă, pentru că ar aduce un plus de valoare plus că completează activitatea și ar aduce și un venit substanțial municipalității. Vom cere o modificare a contractului”, a precizat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA Botoșani.
În cazul în care va obține acea derogare, DSPSA și-a propus să transforme o parte din zona aferentă piscinelor într-o zonă de food court.
”Avem o teresa generoasă afară, în spate se poate pune o linie de deservire, într-un regim de fast food, ceva pizza, sandwich-uri, salate gata încapsulate, bere la cutie . Totul să fie de unică folosință, fără circuit de spălare și întreținere pentru că nu avem spațiu”, a adăugat Țurcanu.
Până atunci, persoanele care vor intra în parc sunt rugate să vină cu apa și o gustare de acasă. Piscinele interioare se vor deschide pe 14 februarie, la ora 14.00.
”Încercăm să asociem povestea dragostei, care poate ar trebui să fie în fiecare zi și numai la ocazii speciale, cu inaugurarea unui nou obiectiv la Cornișa, tocmai pentru a încerca să nu mai lungim la infinit această deschidere așteptată de publicul regional. Accesul în bazine se face pe baza unei brățări de acces RFID. Rugăm pe cei care vin și nu au mai folosit acest gen de acces să le întrebuințeze și nu le privească ca pe ceva care poate să le producă daune sănătății. În prima parte a anului, până vom reglementa situația alimentației publice în Parcul Cornișa, rugăm ca persoanele să aibă la ele o sticlă de apă de plastoc sau aluminiu sau o gustare. Nu putem să oferim, din păcate, nimic de mâncar și băut contracost , deoarece nu avem avizele și autorizările necesare pentru a face acest lucru”, a mai spus directorul DSPSA Botoșani.