Un investitor vrea să ridice un hotel în municipiul Botoșani într-o zonă ultracentrală, pe locul unei foste școli. Este vorba de clădirea monument istoric din municipiul Botoşani, în care a funcţionat, până acum câţiva ani, un corp de clădire al Şcolii 4, situată pe strada Ștefan Luchian și care va deveni hotel.
Investitorul a depus documentațiile la Primăria Botoșani pentru obținerea autorizațiilor de construcție. Clădirea are 1.035 metri pătraţi şi terenul de 3.246 metri pătraţi.
Actualul proprietar dorește să reabiliteze această clădire și să-i schimbe destinația din școală în hotel, să amenajeze un subsol parțial și să mansardeze podul existent, urmând să amenajeze aproximativ 11 camere de cazare în viitoarea mansardă. La subsol vor fi efectuate subzidiri și consolidări, iar în spatele clădirii vor face 25 locuri de parcare.
De asemenea, va fi făcută și o terasă estivală neacoperită, decorată cu pergole din lemn. La subsol investitorul propune construirea a trei săli de conferință, piscină cu vestiare, centru SPA. La parter vor fi aproximativ 14 camere de cazare, hol pentru recepție, spațiu pentru restaurant cu bucătărie proprie.
”Primăria Botoșani a emis un certificat de urbanism prin care a solicitat elaborarea unei documentații PUZ, documentație care presupune două dezbateri publice. Clădirea fiind monument istoric a fost solicitat și avizul Direcției Județene de Cultură. Privesc acest lucru ca pe un fapt îmbucurător, deoarece se reabilitează o clădire monument istoric, o clădire veche care în acest moment nu are o stare tehnică prea bună. Această clădire nu va mai fi lăsată să se degradeze, așa cum au mai fost cazuri în municipiu, ci va fi reabilitată. Dacă într-adevăr vor reuși să ducă la capăt acest proiect, cred că se va revitaliza zona respectivă care este ultracentrală”, a menționat viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu.
Accesul auto în parcarea din spatele clădirii se face prin Aleea Crizantemelor, alee care în momentul de față are o lățime de aproximativ 3,5 metri.
Clădirea a aparținut Fundaţiei Caritatea, cea care reprezintă comunitatea evreiască din România, care a vândut-o unei persoane din Iași, iar aceasta a revândut-o.