Disputa intre Spitalul Judetean si Serviciul de Ambulanta de la plata unei facturi la electricitate

Război între două unităţi sanitare de la neplata unei facturi la electricitate. Conducerea Spitalului Judeţean a somat Serviciul Judeţean de Ambulanţă să achite factura la electricitate pe întreg anul 2010. Datoria Ambulanţei către spital se ridica la 60.000 lei, din care 16.000 lei au fost plătiţi, notificarea de plată fiind pentru 46.200 lei. SJA este cuplat la aceeaşi reţea electrică cu Spitalul Judeţean,  drept pentru care consumul de electricitate trebuie să îl plătească acestei unităţi.

Noi plătim această factură din banii spitalului, pentru că nu avem încotro. Dacă nu plătim ne taie nouă curentul sau plătim noi penalizări. S-a mers pe mica înţelegere pentru că este Serviciu de Ambulanţă şi nu poţi să îl laşi fără curent electric, însă trebuie realizat la un moment dat şi această problemă pentru că nu se mai poate aşa. Până anul trecut datoriile noastre către ei pentru transport sanitar se anulau cu cele la electricitate, dar din acest an s-a schimbat legea. Practic noi plătit din bugetul nostru şi curentul lor dar sumele sunt foarte mari acum şi le-am trimis somaţie de plată”, a declarat medicul Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Judeţean “Mavromati”.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă spun, de partea cealaltă, că datoria avută către Spitalul Judeţean va fi achitată în cel mai scurt timp. Medicul Nicuşor Curteanu, managerul SJA Botoşani, a declarat că unitatea pe care o conduce mai datorează spitalului la electricitate doar 30.000 lei, o tranţă din suma datorată fiind achitată în cursul acestei săptămâni. Mai mult, managerul SJA spune că urmează ca zilele acestea Ambulanţa să se racordeze separat la reţeaua electrică astfel încât să nu mai apară probleme de acest gen. “Noi zilele acestea am primit materiale pentru a ne face un contor separat la reţeaua de electricitate. Vom încerca să achităm cât mai repede şi datoriile, dar eşalonat. Nu este singurul furnizor la care avem datorii, însă aici datoria nu este mare, de ordinul miliardelor de lei”, a spus Curteanu. În cazul neachitării sumei datorate în termenul impus, reprezentanţii Spitalului judeţean spun că vor acţiona în instanţă Serviciul Judeţean de Ambulanţă