Scoala de la Cosuleni, transformata in bar

Inchisa temporar din cauza numarului mic de elevi ce o frecventau, Scoala de la Cosuleni a fost transformata in bar si magazin, informeaza Tele M. Desi nu a primit avizul Inspectoratului Scolar, primarul comunei a dat cladirea in concesiune unui localnic, care a gasit de cuviinta sa isi deschida o mica afacere. Explicatia lui Neculai Stratulat: scoala este a comunei.

Pana acum trei luni, in acesta cladire, cativa elevi de clasele I -IV invatau sa citeasca sa socoteasca si sa scrie. Dar pentru ca erau doar opt copii, Inspectoratul scolar a decis sa ii mute la scoala din Buzieni si sa inchida temporar unitatea.  Bucuria primarului din Baluseni, care nu a stat deloc pe ganduri si s-a decis sa rostunjeasca bugetul primariei, dand spre concesionare, imobilul aflat in subordinea Inspectoratului Scolar.  Asa se face ca de la inceputul lunii august, bancile, tabla si materialele didactice au fost inlocuite de produse alimentare, navete de bere si alte bauturi alcoolice.  Nici macar directorul scolii din Baluseni, din a carei structrura face parte si Scoala Cosuleni, nu a fost informat.

Primarul Neculai Stratulat a incercat sa explice ca  pentru a se folosi de imobilele aflate pe teritoriul comunei sale, nu are nevoie de niciun fel de aviz.

"De ce imi trebuie mie acordul inspectoratului? Scoala este proprietatea Primariei Baluseni. Asa scrie, nu a Inspectoratului. Oamenii din Cosuleni n-au niciun chiosc. N-au niciun magazin nimic , si au fost niste rugaminti din partea unor oameni sa aduca paine, zahar si ulei", a afirmat Stratulat.

Sefii inspectoratului il contrazic insa si spun ca vor transmite situatia Ministerului Invatamantului. Ei sustin ca scoala este inchisa provizoriu si ca anul scolar viitor, daca sunt elevi, poate fi redeschisa. In tot acest timp, nimeni nu are voie sa ii schimbe destinatia.

Mobilerul din scoala a fost transportat la scoala din Buzieni, insa  o mare parte din materialel diactite au ramas in cladirea de la Cosuleni, alaturi de navetele de bere.