Copil de sapte ani, adus in coma alcoolica la Spitalul de pediatrie

Situaţie nemaiîntâlnită la Spitalul de Copii din Botoşani. O fetiţă de numai şapte ani a fost adusă cu ambulanţa la spital în comă alcoolică de gradul I-II. Cazul i-a lăsat fără grai pe medicii pediatri care au declarat că nu au mai avut până acum un pacient cu o vârstă atât de mică în comă alcoolică, mai ales că era şi fată.
Evenimentul a avut loc duminică, în localitatea Cotu, din comuna Copălău. Fetiţa de numai şapte ani a fost găsită de către nişte localnici, în pădurea din apropierea localităţii, în stare de inconştienţă. Ea era căzută lată lângă tatăl său, la fel de beat. Alertaţi că ar fi păţit ceva rău, oamenii au anunţat cadrele medicale de pe ambulanţă. În momentul în care a fost adusă la spital, cadrele medicale şi-au pus mâinile în cap când au văzut-o pe copilă. Pe lângă faptul că era beată, aceasta era plină de păduchi şi purici.

“E cu atât mai grotesc acest caz cu cât fetiţa a fost găsită în pădure, alături de tatăl care era şi el beat. Fetiţa era în comă de gradul I-II, monitorizată pe aparate, vărsase, putea să aspire lichidul de vărsătură şi să moară, tatăl se împotrivea luării acesteia şi aducerii la spital. A fost perfuzată şi în cele din urmă stabilizată, însă este o situaţie de neadmis şi a fost anunţată şi poliţia şi vom vorbi şi cu colegii de la Protecţia Copilului”, a declarat medicul Tamara Ciofu, şef al secţiei pediatrie din cadrul Spitalului de Copii Botoşani.

După ce şi-a revenit din comă, micuţa a povestit cadrelor medicale că tatăl său a îndemnat-o să bea, alături de el, un pahar cu ţuică şi unul cu bere. La scurt timp a plecat cu acesta în pădure, unde i s-a făcut rău. Cadrele medicale de la spitalul de copii spun că fetiţa ar fi a cincea în familie şi că aceasta ar proveni dintr-o familie destrămată. Fata va rămâne la Spitalul de Copii pentru supraveghere medicală urmând ca cei de la Protecţia Copilului să deschidă o anchetă în vederea stabilirii unei măsuri de protecţie