DSP cere anularea tuturor permiselor obtinute pe baza unor certificate medicale eliberate in alte judete

Scandalul nevăzătorilor cu permis este departe de a se termina. Gheorghe Apetroaie, directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică, spun că a cerut Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto anularea permiselor acelor conducători auto care au obţinut fişele medicale în alte judeţe decât din judeţul Botoşani. El spune că aceeaşi propunere a fost formulată şi reprezentantului corpului de control al Ministerului Sănătăţii, care s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute la Botoşani, pentru a verifica, la solicitarea Instituţiei Prefectului, situaţia de incompatibilitate a medicilor din comisiile de evaluare a nevăzătorilor cu permise.

“Fişele medicale făcute în alte judeţe nici nu sunt valabile. Legea spune clar, <<examinarea medicală se realizează în unităţi de asistenţă medicală autorizate, existente la nivelul fiecărui judeţ>>. Dacă legiuitorul ar fi scris <<existente la nivelul oricărui judeţ>> atunci fişele din Timişoara, Alba sau Galaţi erau valabile şi la Botoşani şi reciproc. Astfel, se întâmplă ca o persoană care a obţinut acea fişă medicală în alt judeţ să aibă şi aici certificat de persoană cu handicap, care poate fi şi în incompatibilitate cu statutul de şofer”, a spus medicul Gheorghe Apetroaie.

El susţine că mulţi dintre instructorii auto apelează la clinici din Suceava pentru întocmirea fişelor medicale, tocmai pentru că sunt mai ieftine, iar acestea sunt primite la Serviciul de permise, chiar dacă nu sunt legale. Directorul DSP spune că în această situaţie se găsesc sute de botoşăneni cu permis auto