Schimbare de situatie in cazul femeii arestate pentru trafic de influenta.

18 dintre colegii Marianei Rusu, femeia de 49 de ani care a fost arestata pentru trafic de influenta, sustin ca suma de 350 de lei colectata de la fiecare dintre ei era destinata organizarii petrecerii dupa sustinerea examenului de absolvire, potrivit Tele M. Inspectoratul Scolar a efectuat o ancheta administrativa, iar 18 dintre absolventii Grupului Scolar Postliceal "Prof.Dr.Doc Enescu Longinus" al Fundatiei Academice "Vasile Alecsandri", care ar fi urmat sa sustina examen pe 2 august. au declarat pe propia raspundere ca banii erau dati pentru banchetul final.
Cu toate acestea, anchetatorii au indicii clare care arata ca banii- 10.470 lei-trebuiau sa ajunga la profesorii examinatori.

Ancheta este inca in plina desfasurare si ar putea fi extinsa si la alte persoane implicate.

Nu ar fi pentru prima data cand la Scoala postliceala de medicina generala din cadrul fundatiei "Vasile Alcsandri" s-ar face astfel de chete. Si in anii trecuti, se pare, s-au strans bani pentru facilitarea sustinerii lucrarii de licenta. Numai ca, in acest an, sefa de clasa, Mariana Rusu, va plati pentru fapta sa. Ea a fost arestata preventiv pentru 30 de zile sub  acuzatia de trafic de influenta pentru încercarea fraudarii examenului de licenta. Cazul este instrumentat, alaturi de procurorii botosaneni