Credite cu garanţie guvernamentală pentru reabilitarea locuinţelor, începând cu 2 august

Începând cu 2 august vor putea fi acordate credite cu garanţie guvernamentală pentru reabilitarea termică a locuinţelor, după ce miercuri Guvernul a aprobat normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit cu finanţare prin credite bancare cu garanţie guvernamentală, a anunţat primul-ministru Emil Boc.

Premierul a precizat că Executivul oferă garanţie de stat pentru credite pe o perioadă de până la 5 ani, contractate de asociaţii de proprietari şi proprietari de locuinţe unifamiliare şi a căror dobândă va fi subvenţionată în totalitate de stat.
Avantajele acestui program constau în economii la factura de întreţinere a oricărui cetăţean, mai ales în lunile de iarnă, şi susţinerea domeniului construcţiilor”, a declarat şeful Executivului.   

Răspunzând unei întrebări, premierul a precizat că pentru acest an Guvernul pune la dispoziţie 50 de milioane de euro pentru garantarea creditelor luate de proprietari sau asociaţii de proprietari pentru reabilitarea termică a locuinţelor, iar suma va putea fi suplimentată dacă vor exista solicitări în acest sens.