În Comisia specială privind provocările și resursele bugetare pentru o Uniune Europeană sustenabilă după 2013

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a fost desemnat de către Grupul Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) din Parlamentul European ca membru plin în „Comisia specială privind provocările şi resursele bugetare pentru o Uniune Europeană sustenabilă după 2013”, una dintre cele mai influente comisii ale Parlamentului European. Acest for va decide durata viitorului cadru bugetar, domeniile finanţate din bugetul UE şi inclusiv viitorul acord de Politică Agricolă Comună.

„Comisia specială privind provocările şi resursele bugetare pentru o Uniune Europeană sustenabilă după 2013” are ca obiectiv discutarea diverselor opţiuni posibile pentru viitorul cadru financiar al Uniunii Europene. Printre subiectele importante pe care activitatea Comisiei se va concentra în următoarea perioadă putem sublinia discutarea şi stabilirea resurselor proprii de care va dispune Uniunea
Europeană, derogările bugetare ce ar putea fi acordate, durata viitorului cadru bugetar sau domeniile finanţate din bugetul UE.

Numirea lui Cătălin Ivan în această Comisie este o urmare a interesului constant arătat de europarlamentarul PSD pe probleme de acest tip, atât la nivelul instituţiilor europene cât şi la nivelul Uniunii Europene.

„Mă bucur că voi avea şansa de a reprezenta interesele României în Comisia care poate decide cum se folosesc fondurile europene în viitorul cadru bugetar. Din această postură, am şansa de a propune prelungirea acestui cadru bugetar la zece ani, ceea ce ar putea contrabalansa incapacitatea guvernului PDL de a atrage fonduri europene. Din cauza corupţiei, a politizării aparatului administrativ sau poate doar a incompetenţei, actualii guvernanţi nu au reuşit să se folosească de fondurile europene puse la dispoziţia României. Prin prelungirea termenului de absorbţie la zece ani, putem spera că România va avea destul timp să atragă mai mulţi bani indiferent de numele sau competenţa guvernului”, a afirmat europarlamentarul Cătălin Ivan.